Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:36:05

Стартувала робота по формуванню всеукраїнського кадрового резерву

28.02.2017   08:17Агенцiя

Чернігівська обласна служба зайнятості долучилась до формування Всеукраїнського кадрового резерву.

З метою реалізації даного проекту розпочато роботу з навчальними закладами та роботодавцями області щодо створення банку резюме та відеорезюме випускників навчальних закладів. Так, днями в Чернігівському міському центрі зайнятості відбулося засідання «круглого столу» на тему «Шляхи співпраці служби зайнятості з професійно-технічними та вищими навчальними закладами».

Заступник директора Чернігівського МЦЗ Світлана Серб ознайомила присутніх з тенденціями ринку праці, потребою роботодавців регіону в кваліфікованих кадрах, послугами, що надаються центром зайнятості.

«Служба зайнятості постійно працює над вдосконаленням та якістю послуг, - сказала вона. - Нині активно використовуються такі новації, як пошук роботи та працівників за допомогою відеорезюме та відеовакансії, он-лайн співбесіда, спілкування через соціальні мережі, електронна черга реєстрації безробітних тощо».

За словами Світлани Серб, торік на обліку в Чернігівському МЦЗ перебувало 142 випускники вищих навчальних закладів та 19 – професійно-технічних. З них працевлаштовано 55 та 5 осіб відповідно. Станом на 24 лютого 2017 року на обліку перебувало 50 випускників вищих навчальних закладів та 9 – професійно-технічних.

Про реалізацію проекту щодо створення Всеукраїнського кадрового резерву служби зайнятості присутнім розповіла заступник начальника відділу організації профорієнтації та профнавчання ОЦЗ Марина Кривопала.

«Передбачається, що це буде он-лайн технологія швидкого пошуку і підбору кадрів на запити роботодавців, - зазначила вона. – Водночас ця технологія пропонуватиме он-лайн профорієнтацію та професійну діагностику, дистанційне навчання потенційних працівників потрібним навичкам (англійська мова, цифрова грамотність тощо). Отже, створення Всеукраїнського кадрового резерву сприятиме працевлаштуванню шукачів роботи саме за набутою під час навчання професією чи спеціальністю».

Першим кроком у реалізації цього проекту є створення банку відеорезюме. Марина Кривопала закликала представників навчальних закладів долучитися до цієї роботи і посприяти розповсюдженню інформації про нові можливості служби зайнятості серед своїх студентів та учнів.
«Внесення до бази відеорезюме майбутніх випускників навчальних закладів дасть змогу роботодавцям регіону ознайомитися з потенційними працівниками та в перспективі забезпечити молодь першим робочим місцем», - сказала вона.

До речі, наразі записано близько 170 відеорезюме безробітних, з них понад сто розміщено в інтернет-ресурсах обласної служби зайнятості.

Від начальника відділу активної підтримки безробітних Чернігівського МЦЗ Людмили Сидоренко присутні дізналися як записується відеорезюме безробітних.

«Це чудовий спосіб показати себе роботодавцю і глибше розкрити свої навички, інтереси та вміння. Відеорезюме дозволяє доповнити звичайне резюме емоціями, характером та показати самого претендента, а не тільки його освіту та досвід, - сказала Людмила Сидоренко. - Завдяки відеорезюме роботодавець може визначитися з вибором працівника ще на етапі перегляду відео, а випускник - підвищити свої шанси на ринку праці».

Начальник відділу активної підтримки безробітних Чернігівського МЦЗ продемонструвала ролики із прикладами відеорезюме, які викликали зацікавлення у присутніх. Представники навчальних закладів запропонували свою допомогу в створенні відеорезюме. Йшлося, зокрема, про те, що записувати їх можна на базі навчальних закладів, що дасть змогу молоді не тільки словами розповісти про знання та навички, а й наочно продемонструвати свої вміння та власні роботи.

Під час заходу начальник відділу взаємодії з роботодавцями Чернігівського МЦЗ Людмила Нікольська ознайомила присутніх з послугами служби зайнятості роботодавцям, акцентувавши увагу на тих, які сприяють працевлаштуванню випускників.

Жваву дискусію присутніх викликали нагальні проблеми щодо збалансування попиту і пропозиції робочої сили, реформування профтехосвіти, профорієнтації молоді. Наприкінці засідання представники навчальних закладів заявили про готовність долучитися до роботи по формування Всеукраїнського кадрового резерву служби зайнятості.


Валентина Федусь

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини