Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:26:53

Чернігівщина зустрічатиме п’ятий Потяг Єднання України

27.02.2017   11:31Агенцiя

Про заходи з національно-патріотичного виховання молоді, заплановані на березень цього року, говорили днями на засіданні Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при облдержадміністрації під головуванням заступника голови — керівника апарату ОДА Наталії Романової.

Одним із наймасштабніших тематичних заходів наступного місяця має стати зустріч п’ятого Потягу Єднання України «Труханівська Січ».

Зазначена всеукраїнська акція ініційована волонтерами та громадськими діячами, щоб залучити молодь до створення демократичного громадського суспільства та перетворення України в сучасну європейську країну.

Перший потяг прямував до Донецької області, другий — до Луганської, третій — у західні регіони країни, четвертий — у південні.

Учасниками 5-го Потягу переважно будуть студенти та волонтери з різних областей країни, зокрема з Вінницької, Хмельницької, Тернопільської, Івано-Франківської, Чернівецької, Львівської, Миколаївської, Одеської, Херсонської, Запорізької, Київської, Черкаської та Дніпропетровської. Долучаться до акції й представники з Чернігівщини.

Щоб стати учасником заходу, необхідно зареєструватися на сторінці Facebook «Волонтерський Агітпотяг “Труханівська Січ”».

Організатори обіцяють цікаві зустрічі, семінари, тренінги, спілкування та диспути за обраними учасниками Потягу темами.

Стартує акція 9 березня у Києві.

Організацію патріотичних заходів під час зупинки Потягу Єднання у Чернігові планують обговорити, зокрема, під час молодіжного форуму «Єдність молоді — єдність країни», який відбудеться 28 лютого у Кіно-культурному мистецькому центрі з національно-патріотичного виховання дітей та молоді.

Акцентували увагу під час наради і на проведенні у березні ряду заходів, присвячених 100-річчю подій Української революції 1917-1921 років, у тому числі і створенню Української Центральної Ради.

Крім подій, що відбудуться, члени координаційної ради проаналізували і заходи національно-патріотичного спрямування, що минули в області протягом лютого цього року. Зокрема, до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні та Дня пам’яті Героїв Дебальцева. А також щодо відзначення в навчальних закладах області Міжнародного дня рідної мови.

До слова, у Чернігові другий рік поспіль працює волонтерський проект «Безкоштовні курси української мови». З 1 березня запускається вже десята група. Також діє проект «Лагідна українізація» — виїзні тренінги та лекції на підприємствах і в установах міста.

Обговорили й основні положення обласної Програми з національно-патріотичного виховання на 2017-2020 роки, яку минулого тижня затвердили на сесії обласної ради.

— Основа для плідної роботи Координаційної ради сформована. Прошу всіх активно долучатися до впровадження ефективної системи національно-патріотичного виховання, насамперед дітей та молоді, — звернулася до членів координаційної ради Наталія Романова.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини