Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 01:41:29

СБУ викрила зловживання посадовців на оренді нерухомості Міноборони

24.02.2017   14:09Агенцiя

Співробітники Служби безпеки України спільно із військовою прокуратурою викрили на Чернігівщині масштабний механізм отримання «відкатів» посадовцями при здачі в оренду нерухомості Міноборони.

Правоохоронці встановили, що організував оборудку один з керівників філії Державне підприємство «Військторг» концерну «Військторгсервіс».

На території Чернігівського гарнізону структура управляє кількома об’єктами, зокрема магазинами, базами та кав’ярнями, які здає в оренду комерційним структурам.
   
Оперативники СБ України задокументували, що посадовець систематично вимагав гроші з підприємців. Перший внесок для них при оформленні договорів становив від п’яти до десяти тисяч гривень, також комерсанти мали сплачувати чиновнику щомісячну «данину» залежно від вартості об’єкта. За інформацією спецслужби, чиновник заробляв на орендарях нерухомості приблизно тридцять тисяч гривень щомісяця.
   
Правоохоронці затримали керівника філії, згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, на території військового містечка під час отримання 1,8 тисячі гривень щомісячної «данини» від орендаря невеличкої кав’ярні.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368  Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення посадовцю про підозру у скоєнні злочину.
Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.  


Прес-центр СБ України

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини