Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:54:17

Прикордонникам майже 180 разів пропонували хабарі

24.02.2017   10:01Агенцiя

Протидія корупційним проявам була і залишається пріоритетною для Державної прикордонної служби України. Поряд з викриттям не чистих на руку військовослужбовців продовжуються заходи по недопущенню втягування прикордонників у протиправну діяльність. В цих напрямках активно працюють підрозділи внутрішньої безпеки відомства.

хабар

хабар

Один з хабарників був викритий вчора у Києві у ході спільної операції ГУ БКОЗ СБУ, військової прокуратури та внутрішньої безпеки Держприкордонслужби. Військовослужбовець у званні «полковник» за 6 тисяч доларів США разом із спільником мав «посприяти» в проходженні військової служби в прикордонному відомстві однієї особи. Оперативники задокументували отримання офіцером першої суми хабара та затримали відразу після розподілу коштів.

В той же час переважна більшість військовослужбовців відомства не допускають спроб втягнути їх у протиправну діяльність. Лише за добу прикордонники 6 разів відмовлялися від запропонованих громадянами хабарів, а з початку року таких випадків було зафіксовано майже 180.

Зокрема, сьогодні вночі у пункті пропуску «Нові Яриловичі», що на Чернігівщині громадянин Узбекистану запропонував прикордонникам 1400 гривень. За ці кошти 30-річний іноземець планував отримати сприяння в безперешкодному перетині державного кордону слідуючи в Україну. Про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 369 ККУ повідомлено підрозділ Нацполіції в Чернігівській області.


Ще тричі неправомірну вигоду пропонували громадяни в районі проведення АТО перетинаючи лінію розмежування через контрольні пункти «Новотроїцьке», «Гнутове» та «Мар’їнка». Також дві спроби надання хабарів були зафіксовані на Одещині в пунктах пропуску «Градениці» та «Кучурган».

Державна прикордонна служба України звертається до усіх громадян не порушувати чинного законодавства України та не намагатися втягнути у протиправну діяльність співробітників відомства, пропонуючи хабарі за прийняття неправомірних рішень, а у разі вимагання від вас коштів негайно повідомляти на телефон гарячої лінії. Лише спільними зусиллями вдасться подолати таке ганебне явище як корупція.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини