Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:42:53

Чернігівська пенсіонерка, яка народила дочку в 65 років, хоче заміж

21.02.2017   13:39Агенцiя

Завтра виповниться шість років однією з найунікальніших дівчаток України – дочці чернігівської пенсіонерки Валентини Підвербної

Жінка народила дитину у віці 65 років за допомогою штучного запліднення, ставши найстаршою мамою в Україні. Гроші на цю операцію вона збирала кілька років, відкладаючи з пенсії і виручки, отриманої на ринку.

Валентина Григорівна розповіла "Сегодня", як виховує свою Ганну-Марію.

ПРО СВЯТО Й ДОЧКУ. Напередодні дня народження дочки ми застали 71-річну Підвербну вдома. Вона вже планує, як відзначатиме свято. "Будемо завтра вдома. Я спеціально купила курочку, зварю доньці, вона любить таке м'ясо, – каже Підвербна. – Вона у мене дуже розумна, хочу, щоб вона такою і росла, щоб мені не соромно було за неї. Вона вже танцює і співає дуже добре. Чи вміє писати і читати? Не скажу, щоб не наврочити все її вміння. Головне, щоб вона вдало вийшла заміж".

Валентина Григорівна не проти влаштувати і своє особисте життя. "Хотілося б вийти заміж, але тільки за хорошу людину, за такого, який любив би і мене, і мою дочку", – говорить Підвербна. І додає, що її донька, як і будь-яка інша дитина, любить побешкетувати: "Раніше ми з нею дивилися телевізор, але якось вона вдарила по ньому, від нього повідлітали деталі. В результаті я його викинула, а нового телевізора нам не треба. Буває, звичайно, що лаю її, коли вона нашкодить. Було, поламала всі меблі, а колись же ці меблі були новоими".

ПРО МРІЮ. Мріє жінка про свій город. За словами Валентини Григорівни, починаючи з 2011 року їй допомагає знайома, яка живе за кордоном: "Звичайно, мені нелегко, на ринку вже не торгую. Хотілося б обзавестися дачею, щоб вирощувати там овочі, яблуньку посадити для дочки. Намагалася якось отримати ділянку, але роздавали землю тільки біля кладовища, а мені таке місце не потрібно. Справа в тому, що колись я втратила дитину, тому дивитися на кладовищі нестерпно", – зі сльозами говорить Валентина Григорівна.

ПРО СЕНС ЖИТТЯ. "Я зрозуміла, що родина і діти подовжують життя, на відміну від самотності, – міркує Підвербна. – Усім, хто говорив, що дитину у мене потрібно забрати, відповім так: ну їх в баню! Мені є для кого жити, дитина для мене - сенс життя, я за дочку готова життя віддати. Вона мене дуже любить, і я її. Мене ніколи не зрозуміють ті люди, у яких життя добре влаштоване. Дякую Богу і лікарям за дитину, я зараз дивлюся на неї і не натішуся".

З ІНШИМИ НЕ ГРАЄ. Сусіди Підвербної за під'їздом розповіли нам, що ніколи не бачили, щоб Ганна грала з іншими дітьми: "Валя вважає, що чужі навчать її дочка пити і курити. Взагалі, спілкується з нею командним тоном. Але, треба віддати належне, дуже стежить за її здоров'ям – ніколи не бачили Ганну застудженою", – розповіла нам сусідка Підвербної.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини