Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:21:47

Ще п’ять багатодітних сімей Чернігівщини отримали побутову техніку та меблі

16.02.2017   13:55Агенцiя

Перший заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Леонід Сахневич разом із директором Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніною Лемеш 15 лютого, з робочим візитом побували в Коропському та Сосницькому районах.

У Коропській райдержадміністрації Леонід Сахневич вручив сертифікати на предмети побуту чотирьом багатодітним матерям. Зокрема родина Галини Алукрієвої одержала морозильну камеру, Алли Зрелової – пилосос. Пральна машина та шафа для одягу дісталися сім’ям Наталії Линок та Людмили Майбороди відповідно.

– Діти – це наше майбутнє. Їх виховання є дуже відповідальною і складною працею. Бажаю вам наснаги у цій справі, а облдержадміністрація всіляко підтримуватиме вас, – зауважив Леонід Сахневич.

Допомога сім’ям, які виховують п’ять і більше дітей, надається за кошти обласного бюджету вже тривалий час на виконання Комплексної обласної програми підтримки сім'ї, забезпечення гендерної рівності та протидії торгівлі людьми.

За словами Ніни Лемеш, спочатку проводиться обстеження умов проживання родини, а потім закуповуються предмети домашнього вжитку з урахуванням потреб сім’ї. До речі, подібна програма працює лише на Чернігівщині.

Також посадовці за «круглим столом» зустрілися з ветеранами-афганцями, членами ветеранських організацій, представниками сімей загиблих учасників АТО Коропського району.

– 15 лютого ми відзначаємо День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Цю дату не можна у повній мірі назвати радісною, адже багато українців не повернулися додому. На жаль, і в наш час на сході країни гинуть молоді хлопці. Тож хочу побажати всім якомога скорішого настання миру в державі, – зазначив Леонід Сахневич.

Учасники зустрічі окреслили першому заступнику голови ОДА основні питання, що їх турбують. Йшлося про недостатнє фінансування зубопротезування, санаторно-курортного лікування, проблеми при отриманні земельних ділянок та безкоштовних ліків тощо.

У Сосниці приємна подія відбулася у родині Ярини Устименко, яка з чоловіком виховує шестеро дітей. Леонід Сахневич та Ніна Лемеш передали їм сертифікат на двокамерний холодильник.

Дружина загиблого учасника АТО Богдана Назаренка отримала від посадовців деякі необхідні речі. Раїса Назаренко виховує двох дітей – доньку Діану, дев’яти років та сина Артема, п’яти років.

Окрім того, Леонід Сахневич провів нараду в Сосницькій райдержадміністрації. За підсумками комплексного відпрацювання району учасники зустрічі обговорили результати перевірки.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.