Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:52:53

Упереджено потрапляння на споживчий ринок значної кількості алкогольного сурогату

16.02.2017   12:03Агенцiя

У Головному управлінні ДФС у Чернігівській області повідомили, що податковою міліцією спільно зі службою безпеки України та під процесуальним керівництвом Прокуратури області припинено діяльність злочинної групи, яка займалась масовим виготовленням фальсифікованих алкогольних напоїв.

У двох приватних будинках на території Чернігова троє місцевих жителів організували та облаштували підпільні цехи з виробництва «горілки». Для цього зловмисники використовували спеціально придбане обладнання, тару та етикетки з логотипами відомих торгівельних марок.
 
Причому один із цехів спеціалізувався на виготовленні та розливі сурогату в традиційні скляні пляшки, а інший – у пластикові пакети (об’ємом по 10 літрів), так звані, «bag-in-box». Виробничі «потужності» мережі давали можливість ділкам щомісяця здійснювати переробку близько 30 тисяч літрів спирту. Далі фальсифікат поширювався на території міста та області через торгівельні мережі.

За результатами проведених негласних слідчих дій, у тому числі й оперативних закупівель, встановлено місця накопичення, зберігання та реалізації фальсифікату, а також транспортні засоби, якими здійснювалося його транспортування.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронцями вилучено 4,8 тонни спирту, 11 тисяч 200 пляшок та 300 літрів горілки в пакетах «bag-in-box», обладнання для виготовлення підакцизної продукції, тару, пакувальний матеріал, транспортний засіб, яким здійснювалось перевезення фальсифікату, а також одиницю незареєстрованої вогнепальної зброї. Загальна сума вилученого майна склала 2 мільйони гривень.

Слідчі дії ще тривають. За результатами буде додатково проінформовано громадськість.
                                                         
Відділ організації роботи ГУ ДФС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини