Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 06:00:10

Чернігівщина долучиться до всеукраїнської акції "Зробимо Україну чистою разом!"

16.02.2017   08:07Агенцiя

Як організувати проведення екологічної акції «Зробимо Україну чистою разом!» на території області – радилися учасники наради, яка відбулася в Чернігівській обласній державній адміністрації 15 лютого.

Ініціатором масштабного всеукраїнського прибирання зелених зон та благоустрою територій виступила громадська організація «Let’s do it, Ukraine»  спільно з міжнародним рухом «Let’s Do It! World». Акція проходитиме під патронатом дружини Президента України Марини Порошенко за підтримки центральних і місцевих органів влади та ряду громадських організацій.

До обговорення заходу, окрім його організаторів, долучились представники структурних підрозділів облдержадміністрації та громадськість.

Цьогорічна акція «Зробимо Україну чистою разом!» запланована на 29 квітня. Її першочергове завдання – об’єднання зусиль громад, влади, представників бізнесу та інститутів громадянського суспільства для покращання санітарного і естетичного стану населених пунктів та прибирання зелених зон. Окрему увагу ініціатори заходу приділяють залученню молоді до цієї справи.

Як повідомила президент громадської організації «Let’s do it, Ukraine» Юлія Мархель, у рамках акції, окрім наймасштабнішого прибирання країни, відбудеться ряд інформаційно-просвітницьких заходів, серед яких – всеукраїнський екологічний фестиваль «ЧистоФест», форуми, круглі столи тощо.

– Чисте довкілля та благоустрій населених пунктів – наша спільна справа, тому органи влади на місцях мають створити необхідні умови, аби в цих процесах могли взяти участь усі бажаючі. Зокрема – надати людям спеціальний інвентар та інші засоби, організувати транспорт для вивезення сміття, – зазначила в.о. директора Департаменту ЖКГ ОДА Лідія Борсук.


Довіково:

Минулоріч у прибиранні населених пунктів Чернігівщини під час акцій з озеленення та благоустрою територій взяли участь більше 150 тисяч осіб.
Учасники акції ліквідували 418 несанкціонованих сміттєзвалищ, прибравши при цьому 5345 тисяч кубічних метрів побутових відходів.
Крім того, привели в належний санітарно-технічний стан 164 парки, 252 сквери та 918 дитячих і спортивних майданчиків. А також упорядкували 1035 місць почесних поховань та 2328 кладовищ.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини