Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 23:17:15

ДАБІ передала Чернігову функції держархбудконтролю

03.02.2017   07:34

Чернігів отримав нові містобудівні повноваження в рамках процесу децентралізації системи державного архітектурно-будівельного контролю.

В Чернігівській міській раді був затверджений Акт спільної комісії про передачу новоствореному Управлінню державного архітектурно-будівельного контролю міської ради права здійснення повноважень.

Документ підписали Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко та Голова державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексій Кудрявцев.

Після цього відбувся брифінг для представників ЗМІ.
- На сьогодні у Чернігові утворений вже 55-й по Україні орган з питань здійснення повноважень державного архітектурно-будівельного контролю на місцевому рівні, та перший у цьому році, - сказав Голова ДАБК Олексій Кудрявцев. - Завтра вже управління ДАБК міської ради буде працювати.

Загалом, за його словами, в Україні 18 обласних центрів охоплено реформою децентралізації у сфері архітектурно-будівельного контролю, й на сьогодні вже 22% дозвільних документів у будівництві опрацьовується саме новоствореними органами держархбудконтролю. Тобто фактично вже кожне 4-те будівництво здійснюється під контролем місцевих органів.

Владислав Атрошенко:
- Наше завдання – максимально спростити, здешевити та зменшити у часі всі бюрократичні процедури стосовно об’єктів, які зводяться в місті. Особливо це важливо для підтримки дрібного та середнього бізнесу в будівельній галузі.

Перед підписанням документу Голова ДАБК ознайомився з матеріально-технічною базою нового контролюючого органу, який буде знаходитися у Новозаводській районній у місті Чернігові раді по вул. Івана Мазепи, 19. Саме сюди мешканці Чернігова зможуть звертатися з усіх питань, що стосуються державного архітектурно-будівельного контролю.

Відтепер місто має повний цикл повноважень – від виділення земельної ділянки до приймання закінчених будівництвом об’єктів І-ІV категорій у експлуатацію, а також може здійснювати контроль та зупиняти самочинні будівництва.

Втім, будівельні об’єкти 5-ї категорії, тобто об’єкти підвищеного рівня небезпеки, як наприклад автозаправочні комплекси, залишаються під контролем Державної архітектурно-будівельної інспекції України, пояснила начальник управління Людмила Шкуріна.

У Чернігові відповідно до структури, затвердженої рішенням міської ради, в ДАБІ працюватиме 8 співробітників, на сьогодні вже працює 5 посадових осіб. Після конкурсного відбору у міській раді 2 головних спеціалісти по роботі з єдиним реєстром України проходили обов’язкове навчання та складали тести у ДАБІ. Вони матимуть власну печатку і доступ до Єдиного реєстру України. Ці спеціалісти склали іспити з першого разу, про що згадав особисто Голова ДАБІ Олексій Кудрявцев та при цьому зазначив, що це дійсно професійні кадри, адже зазвичай тести в ДАБІ України складають по 3-4 рази. 

Також Голова ДАБК разом з міським головою побували на об’єкті будівництва житлового комплексу в стадії завершення, який зводиться на вулиці Шевченка, 97. Голова ДАБК оцінив побачене будівництво як таке, де забудовник врахував усе, що необхідно в проекті забудови житлового комплексу: створення необхідної інфраструктури, паркінгу та ін.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини