Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:29:31

Реконструкція закладів освіти і культури Носівщини триває

26.01.2017   13:18

25 січня, заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Сергієнко в рамках робочої поїздки у Носівський район перевірив стан виконання ремонтних робіт у освітньо-культурних закладах.

У селі Ясна Зірка він разом з народним депутатом України Олександром Кодолою та директором Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Юрієм Євтушенком поспілкувався з місцевими жителями. Зустріч відбулася у місцевому будинку культури, де нещодавно зробили ремонт покрівлі.

– На жаль, ми бачимо, що будинкам культури не так просто вистояти в сучасних соціально-економічних умовах. Не кожне маленьке село має власний клуб. У Ясній Зірці він не тільки працює, а й розвивається. Тож мені приємно спостерігати за вашими досягненнями. Кошти, залучені на ремонт покрівлі за рахунок державної субвенціїі, дійсно відпрацьовані, а це більше 190 тисяч гривень, – зазначив Сергій Сергієнко.

Варто зауважити, що після входження села до Носівської об’єднаної територіальної громади, можливості по реконструкції соціально-значущих об’єктів значно зросли. Тож необхідно готувати проекти по закладам, які потребують реконструкції та подавати їх на розгляд до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

У Носівці заступник голови Чернігівської державної облдержадміністрації відвідав дитячий садочок «Барвінок». Він є найбільшим у місті – налічує 338 вихованців.

У дошкільному закладі наприкінці 2016 року замінено 45 вікон та 12 вхідних дверей. На черзі – заміна ґанків.

Як зазначила завідуюча садочку Наталія Чорна, у «Барвінку» забезпечені всі необхідні умови для розвитку дітей. Проблемою є його переповненість. Наприклад, є групи по 45 дітей, ще близько 100 – стоять у черзі. Тож жителі Носівки сподіваються на відкриття нової школи №5 з чотирма дитсадковими групами.

– Завдяки новим сучасним вікнам і дверям у садочку тепло і затишно. Загалом витрачено більше 500 тисяч гривень державної субвенції – наголосив Сергій Сергієнко.

До слова, протягом минулого року у Носівці значну матеріальну допомогу з державного бюджету отримали заклади культури. Районна школа мистецтв та міський будинок культури мали по 200 тисяч гривень. Гроші витратили на нові музичні інструменти, апаратуру для проведення концертів тощо. У поточному році керівництво закладів планує зробити косметичні ремонти та вирішити проблему з опаленням.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини