Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:32:49

Одна з найменших громад України успішно розвивалася у 2016 році і має великі плани на 2017 рік

24.01.2017   08:16

Макіївська об’єднана територіальна громада, чисельність населення якої 1 січня 2016 року становило близько 1867 чоловік, сьогодні є показником бажання розвиватися і удосконалюватися.

Про успіхи громади розповів заступник голови Макіївської об’єднаної територіальної громади Віктор Дворець.
- Ми дуже завдячуємо державній підтримці ОТГ, тим, що нарешті за багато років у нас з’явилисяоб’єкти капітального будівництва. Зокрема, ми проводимо реконструкцію чотирьох об’єктівкомунальної власності – це частина приміщень Пустотинської ЗОШ. Там буде розміщуватися дошкільний навчальний заклад. Відбулася  реконструкція основного нашого клубного закладу громади – Макіївського будинку культури. УГанівці, яка приєдналася до нас, прибудовано фельдшерський пункт. Крім того, для потреб усіх населених пунктів громади проводиться реконструкція старих будівель гаражів під розміщення пожежного депо. З тим, щоб придбавши автомобіль у 2017 році організувати пожежно-рятувальний підрозділ.

Якщо ж говорити про плани на 2017 рік, по-перше, ми продовжуємо напрям подальшої реконструкції і зміцнення матеріальної бази закладів соціально-гуманітарної сфери. За власні кошти громади розроблена проектно-кошторисна документація для реконструкції опалювальної системи основного нашого закладу освіти – Макіївського навчально-виховного комплексу, заміни вікон та дверей у цьому ж закладі з тим, щоб мінімізувати втрати теплової енергії і зробити цей об’єкт енергоефективним. Другим напрямом, ми плануємо взяти дороги.За власні кошти розробили 8 проектно-кошторисних документацій по ремонту місцевих доріг комунальної власності. На одну з доріг вдалося залучити консолідованими зусиллями, і зусиллями спонсорів, і служби автомобільних доріг кілька сотень гривень і відремонтувати пів кілометра дороги у с.Ганівка. Це для нас болюча тема. Тому що у с.Макіївка майже половина доріг має ґрунтове покриття.

 

Офіс Реформ при Чернігівському РВ АМУ

Останні новини Чернігівщини

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини