Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 02:27:03

Очільник поліції охорони області зустрівся з журналістами

14.01.2017   08:51Агенцiя

В прес-центрі Головного управління Національної поліції начальник Управління поліції охорони в Чернігівській області Олег Гронь розповів про основні напрямки діяльності підрозділу та підсумки роботи за 2016 рік.

Зокрема Олег Миколайович зазначив, що поліція охорони – єдина в Україні охоронна структура, працівники якої мають визначені Законом права та повноваження на озброєну охорону та застосування владних функцій щодо правопорушників.

Підрозділи поліції охорони діють у єдиній дислокації з підрозділами Національної поліції України. Це дає можливість групам реагувати не лише на повідомлення про спрацьовування сигналізації з об'єктів, які перебувають під їх охороною, а й виїжджати на виклики, які надходять на спецлінію «102». Також вони взаємодіють з патрульною поліцією й іншими службами Національної поліції України.

Управління поліції охорони в Чернігівській області (УПО) функціонує вже 64 роки. За даний час змінювалась назва підрозділу, змінювались люди, техніка, але залишились особливі традиції, напрацьований досвід, що надають можливість працювати на високому рівні і зараз.

Поліція охорони забезпечує централізовану охорону об'єктів та помешкань громадян від несанкціонованого доступу.

На теперішній час надається широкий спектр послуг з охорони як фізичною охороною так і за допомогою технічних засобів (охоронна, пожежна сигналізації, відеоспостереження).

З метою більше активної участі громадян у профілактиці злочинності підрозділами УПО Чернігівської області впроваджений ряд заходів щодо припинення злочинів і правопорушень у громадських місцях, надання своєчасної й діючої допомоги населенню. На сьогодні, у випадку здійснення протиправних дій, для громадян існує реальна можливість негайно викликати поліцію за допомогою систем тривожної сигналізації, встановлених на об'єктах, що охороняються УПО.

У Чернігівській області встановлено 196 кнопок "термінового виклику поліції", у т.ч. у Чернігові - 101. Такі тривожні кнопки встановлені з метою попередження й припинення вуличної злочинності. Віднині, викликати правоохоронців може кожен громадянин, який став свідком чи потерпілим внаслідок здійснення правопорушення. Знайти цю тривожну кнопку можна за спеціальним вказівником - жовтою наліпкою з написом «Терміновий виклик поліції».

За доручення Національної поліції України та з метою посилення захисту майна громадян і протидії квартирним крадіжкам Поліція охорони разом з територіальними органами НПУ в минулому році проводили зимову й осінню соціальну всеукраїнську акцію «Квартира під охорону-2016». У період акції можна було поставити під охорону квартиру або будинок за половину вартості монтажних послуг, а точніше - оплачували вартість охоронного обладнання клієнти, а монтажні роботи з обладнання приміщення сигналізацією фахівці підрозділів поліції охорони виконували за половину їхньої вартості. Крім того, учасникам антитерористичної операції на Донбасі. Поліція охорони пропонували встановити охоронну сигналізацію у квартирі з 75-ти процентною знижкою на монтажні роботи.

Для прийому, обробки та контролю відпрацювання звернень працює Контактно-інформаційний центр Центру систем безпеки поліції охорони. Усі звернення фіксуються та обробляються за допомогою технічних засобів у напівавтоматичному режимі. Це дає змогу в будь-який момент контролювати стан виконання заявки.

Після виконання монтажних робіт та укладання договору на охорону власність громадян гарантовано перебуватиме під захистом увесь обумовлений термін. У разі спроби зловмисників проникнути до помешкання, на пульт поліції охорони надійде сигнал «Тривога» й мобільна група добре підготовлених та належно озброєних поліцейських охорони прибуде на місце події за кілька хвилин, щоб завадити зловмисникам заволодіти майном, яке перебуває під охороною. Наряди груп затримання розташовані таким чином, щоб якнайшвидше добратися до місця спрацювання, тобто, місто розділене на зони, за кожною з яких закріплений наряд, що набагато зменшує час прибуття, як правило поліцейським необхідно від 3-5 хвилин.

На території Чернігівської області діє один головний пульт централізованого спостереження (в Чернігові) під технічною охороною якого перебувають квартири, приватні будинки та об'єкти (632 КТС-кнопки тривожної сигналізації, в т.ч. в громадських місцях – 196 в області і 101 у Чернігові).

Цілодобово на території області чергують 5 груп затримання (Чернігів - 3, Ніжин - 1, Прилуки - 1). Також у взаємодії з УПО в 14 населених пунктах області реагування на сигнал «Тривога» з об'єктів здійснюється силами цілодобових нарядів територіальних органів національної поліції (охороняється 326 об'єктів та 32 приміщення громадян: Борзна, Варва, Короп, Ріпки, Н.-Сіверський, Куликівка, Сосниця, Срібне, Носівка, Ічня, Семенівка, Талалаївка, Остер, Сновськ).

Під охороною в області перебувають об'єкти, які мають стратегічне значення для економіки й держави в цілому, що визначені Постановами Кабінету Міністрів № 615 (1993 рік) та № 937 (2015р.) Під охороною підрозділів УПО області знаходиться об’єкти, що підпадають під категорію особливо-важливих, у т.ч. об’єкти банківської системи, пункти обміну валют, ювелірні магазини і ломбарди, об’єкти зберігання зброї та боєприпасів, наркотичних засобів та інші.

Крім того, мобільними нарядами поліції охорони здійснюється патрулювання нафтогазової галузі, і нарядами забезпечується фізична охорона (безпека) осіб під час перевезення валютних цінностей.

Для забезпечення охорони пунктів тестування під час проведення ЗНО-2016 (травень-червень 2016р) поліцією охорони області забезпечувалась охорона 39 пунктів тестування у 18 районних центрах області.

Здійснювалася охорона місця переробки та зберігання врожаю нарковмісних речовин (току) в серпні 2016р. в с. Щурівка Ічнянського району силами цілодобового парного поста поліції охорони з вогнепальною зброєю.

 

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини