Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 05:37:07

За день - четверо потерпілих від шахрайств з банківськими картками

26.12.2016   11:42Агенцiя

Правоохоронці нагадують власникам банківських карток, що всі питання, пов’язані з рухом коштів та безпекою рахунків, необхідно вирішувати тільки особисто в банківських установах, а не по телефону.

Шахрайства з банківськими картками через виманювання пін-коду або паролю картки та зняття з неї готівки посідають третє місце за частотою їх скоєння, і хоча поліція періодично нагадує громадянам про пильність і обережність при операціях з банківськими картками, кількість жертв не меншає.

Так, в обласному центрі жертвами аферистів стали дві чернігівки тридцяти та шістдесяти двох років, яким на мобільний зателефонували нібито представники банку для узгодження питань безпеки їхніх банківських рахунків. Дізнавшись пін-коди банківських карток, в подальшому зловмисники зняли з рахунків близько 12 тисяч гривень.

Аналогічним способом аферисти ошукали 45-річного жителя Ніжина. Представившись представником служби безпеки банку та дізнавшись пін-код банківської картки потерпілого, шахрай заволодів вісьмома тисячами гривень з картки потерпілого. Ще одна жертва шахраїв — 78-річна жителька Мени, яка втратила понад дві тисячі гривень заощаджень.

За всіма фактами шахрайств поліція відкрила кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), що передбачає покарання від штрафу аж до обмеженням волі на строк до трьох років.

Проводиться досудове розслідування а правоохоронці вже вкотре нагадують громадянам про уважність та обережність в роботі з банківськими картками та при виконанні фінансових операцій.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.