Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 04:28:39

Відбувся конкурс серед перевізників щодо всіх міських автобусних маршрутів Чернігова

26.12.2016   11:31

23 грудня, в Чернігівській міській раді відбувся конкурс на обслуговування всіх міських автобусних маршрутів загального користування.

Цьому конкурсу передувала майже річна підготовка, кінцева мета якої – перехід на нові правила, які змусять перевізників до оновлення транспорту і більшої дисципліни в наданні послуг.

Загалом підготовка складалася зі збору пропозицій щодо оновлення транспортної мережі та затвердження нової, попередження всіх перевізників за три місяці про розірвання угод і перспективу нового конкурсу, розробки договорів з новими вимогами. Сам конкурс відбувався у два етапи. 13 грудня конкурсна комісія відкрила конверти №1 з заявами претендентів і протягом 10 днів вивчала їх документи, бази і транспортні засоби. Тепер відбувся і другий етап конкурсу, на якому розкривалися конверти №2. У них перевізники заявляли про те, на які саме маршрути вони претендують. Право перевезення на кожному маршруті на найближчі 5 років і за умови виконання договору отримував той претендент, який набирав більше балів.

Методика нарахування балів учасникам таких конкурсів сьогодні визначена законодавством – постановою  Кабінету Міністрів №1081,

Отже, на конкурсвиставлялося 37 міських автобусних маршрутів загального користування. Заяви подали 14 перевізників. Для одного з них – київського підприємства АТН – це була перша офіційна спроба зайти на чернігівський ринок пасажирських перевезень. Усі решта – перевізники з Чернігова.

На 18 маршрутів претендували по 2 або 3 підприємства-перевізники, на 19 – по 1 і на 7 маршрутів заявок не надійшло.

 За результатами конкурсу, право перевозити пасажирів громадським автотранспортом у Чернігові здобули 10 підприємств. З ними місто укладе угоди, які будуть принципово відрізнятися від попередніх. Голова конкурсного комітету – заступник міського голови Олександр Ломако – сказав про ці відмінності в ході конкурсу:
-  Перше – новими угодами передбачене встановлення GPS на всіх транспортних засобах. І перевізники мають у найкоротші терміни це обладнання встановити. Це полегшить контроль за роботою перевізників, за тим, щоби весь необхідний транспорт, прописаний в умовах конкурсу, вчасно приїжджав на всі зупинки.
По-друге, місто зараз працює над системою єдиного проїзного квитка на всі види транспорту – і перевізники під час підписання договору візьмуть на себе зобов’язання, що вони встановлять саме ту систему, яку місто запропонує.
І що найголовніше, - підкреслив Олександр Ломако, - це інвестиційні угоди, які перевізники прикладуть до кожного договору (це є і в умовах конкурсу, і в документах), де вони візьмуть чітке зобов’язання оновити транспорт на всіх своїх маршрутах.

Олександр Ломако заявив про принциповий намір міської влади розривати угоди з тими перевізниками, які будуть порушувати умови договорів.

У більшості перевізників, які перемогли з урахуванням інвестиційних планів,оновлення автотранспорту передбачається протягом 5 років рівними частинами. Тобто якщо на маршруті всього 10 автобусів, які зараз не повністю відповідають вимогам конкурсу, то власник зобов’язаний щороку 2 з них міняти на належні. І через 5 років старих і тісних маршруток у громадському транспорті Чернігова не повинно залишитися взагалі.

На ті маршрути, де претендентів не було і переможці не визначені, буде оголошуватися новий конкурс. Він, відповідно до вимог законодавства, відбудеться через 3 місяці. Це маршрути №№ 9, 18, 22, 22А, 29, 36 і 47. Також це маршрут №35, рішення щодо якого перенесене на наступний конкурс у зв’язку з тим, що до роботи перевізника-претендента на ньому було багато зауважень. До визначення переможця на конкурсі ці маршрути будуть обслуговувати ті перевізники, яких призначить управління транспорту.

 Щодо маршруту №27, одним із претендентів на який було комунальне підприємство «ЧТУ», комісією та обома претендентами було прийняте компромісне рішення. Воно пов’язане з тим, що ЧТУ зараз знаходиться в процесі залучення коштів і закупівлі нових великих автобусів. Вони будуть найкращим транспортом для цього маршруту. Але комунальне підприємство зобов’язане проходити тендерні процедури, які на практиці можуть займати кілька місяців. Сторони домовилися, що інший претендент – ПРАТ «Таксосервіс» - обслуговуватиме маршрут до надходження цих автобусів.

 Київська транспортна компанія «АТН», яка претендувала на маршрут №1, рішенням комісії була знята з конкурсу у зв’язку порушеннями. Під час перевірки комісією виявлено, що автобуси, заявлені цією фірмою на конкурс, були виставлені на інший транспортний конкурс у Києві і за його результатами зараз працюють там на приміському маршруті №720. Окрім того, зараз ця компанія не має повноцінної бази в Чернігові.

 Разом з тим, усім перевізникам, які не отримали бажаних маршрутів і у зв’язку з цим вивільнили транспорт, комісія запропонувала взяти участь у наступному конкурсі. Адже 8 маршрутів усе ще залишаються без остаточно обраного перевізника.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини