Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:07:35

Серйозні теми за горнятком кави

09.12.2016   14:00Агенцiя

Ось вже майже екватор Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA і пройшов він у досить приємній атмосфері.

Громадська організація «MART» вирішила спробувати новий для себе формат заходів і 8 грудня провела відкритий показ документального фільму «Тягар Доказів», у формі сніданку, на який були запрошені правозахисники, громадські активісти, представники ЗМІ та всі бажаючі провести приємно час за чашечкою кави або чаю зі смаколиками.

Зібралися ми всією компанією у місці, яке вже й не так давно з’явилося у нашому місті, але вже завоювало багато симпатій жителів та гостей Чернігова своєю світлою, бадьорою, і разом з тим, затишною атмосферою, а саме, культурно-діловому центрі «Світогляд».

Розпочався захід показом фільму, головними героями якого є двоє чоловіків з Африки, які, рятуючи своє життя, приїхали до Чеської Республіки і зіштовхнулися із новим випробуванням – довести, що вони справді біженці, а не економічні емігранти.

В якості експертів на сніданок запросили Надію Едієву (радник з питань внутрішньо переміщених осіб по Чернігівській області у рамках проекту «Посилення участі громадянського суспільства у роботі Міністерства соціальної політики України та процесі національного примирення», юрист Чернігівського громадського комітету захисту прав людини), Олексія Біду (Українська Гельсінська спілка з прав людини, координатор Центру документування воєнних злочинів та порушень прав людини) та  Агеєву Антоніну Леонідівну (керівник БО «Теплий дощ).
 
На основі власного досвіду та професійної діяльності, вони розповіли про біженців, які приїжджають до України і про те, що їх тут чекає. Не менш актуальним стало обговорення болючої для України теми внутрішньо переміщених осіб. Незважаючи на те, що ці люди, які вимушено покинули свої домівки рятуючи своє життя не є біженцями, але, на жаль, як показали остання два роки, мають схожі проблеми з людьми, які опиняються в чужій країні. І, наостанок, Олексій Біда розповів про діяльність Центру документування воєнних злочинів та порушень прав людини і роль його зафіксованих свідчень і матеріалів в майбутньому.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини