Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 00:02:09

Внаслідок порушення правил пожежної безпеки при експлуатації приладів пічного опалення виникло 2 пожежі

07.12.2016   12:46Агенцiя

У зв’язку із зниженням температури повітря, громадяни інтенсивно використовують прилади опалення, що, в свою чергу, підвищує ризик виникнення пожеж.

Впродовж минулої доби вогнеборці Чернігівщині ліквідували 2 пожежі, що виникли внаслідок порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації приладів пічного опалення.
   
6 грудня о 10:25 у Прилуцькому районі до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу літньої кухні приватного господарства, що у с. Сухополова. За викликом на місце події прибули вогнеборці 12-го державного пожежно-рятувального підрозділу з м. Прилуки. На той момент вогонь охопив дах приміщення. Вогнеборці оперативно о 10:45 локалізували, а о 11:40 остаточно ліквідували загоряння та не допустили розповсюдження вогню на поруч розташований житловий будинок. Причина пожежі - відсутність необхідної протипожежної розділки між димарем опалювальної печі та дерев'яним перекриттям будівлі.
   
Цього ж дня о 13:18  виникла пожежа житлового будинку на одному з приватних подвір’їв у с. Курінь Бахмацького району. Силами чергового караулу 14-ї державної пожежно-рятувальної частини загоряння о 13:55 було локалізовано, а о 16:55 остаточно ліквідовано. Причиною пожежі послужило те, що в цегляній кладці димаря з'явилися тріщини через які жарини потрапили на дерев'яні конструкції перекриття й спричинили їх займання.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.