Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:27:40

У Чернігові вирішували, хто повинен зігрівати жителів багатоповерхівок

30.11.2016   07:43

28 листопада в прес-центрі «Чернігівський вибір» відбулося засідання дискусійного клубу на тему «Зима прийшла: хто нас зігріє?».

Захід пройшов в рамках інформаційного проекту «ЄС: вибір молодого покоління України», під час якого намагалися вирішити, хто має бути відповідальним за тепло в оселях чернігівців – влада чи власники житла.

До дискусії запросили Вікторію Давидову, радника з питань преси та інформації Представництва ЄС в Україні; Людмилу Максименко, начальника Управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради; Олександра Подгорного, керівника Центру «Доброчин»; Ігоря Подгорного, координатора проекту «Чиста земля»; місцевого координатора житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталю Висіканець та активних членів громади.

Підписання у Чернігові Плану дій сталого енергетичного розвитку вимагає здійснення чітких дій щодо підвищення енергоефективності будівель міста. За словами начальника Управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради, за цей рік на заходи з енергоефективності направлено 55 млн грн. Ці кошти спрямували на модернізацію 70 із 172 запланованих будинків. Представниця міськради зазначила, що повна термомодернізація одного багатоквартирного будинку становитиме близько 10 млн грн.

Студенти ліцею для обдарованої молоді, присутні на обговоренні, наголошували, що слідкують за кількістю спожитих в гуртожитках води, світла і тепла. У них діє так званий «енергетичний патруль», студенти намагаються щоразу використовувати менше та слідкують за цим.

«Стимулювати енергозбереження можна тільки комплексно, – наголосила представниця ОПОРИ. – Якщо у жителів ще не сформоване розуміння причин економії ресурсів, то результату не буде. Проведення глобальної та наскрізної інформаційної компанії дасть змогу пояснити утворення тарифів, наслідки клаптикового утеплення та необхідність термомодернізації. Досі в Чернігові безліч «турботливих» власників квартир намагаються утеплити тільки власне помешкання, та цим наносять шкоду іншим і порушуючи законодавство. Аби змінити тенденцію, необхідно інформувати людей та роз’яснювати їхні можливості».

У підсумку більшість учасників дискусії погодилась, що насамперед відповідальність за тепло та стан житла лежить на самому власнику, а тільки потім можна розглядати стимули держави та місцевої влади у вигляді програм підтримки енергоефективності.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини