Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:36:01

Виконавчий комітет затвердив рішення про призначення управителя багатоквартирних будинків

29.11.2016   08:15

28 листопада, відбулося засідання виконавчого комітету Чернігівської міської ради, на якому затверджений результат першого в місті конкурсу з вибору управителя багатоквартирних будинків.

Отже, управителем 95 багатоквартирних будинків у м. Чернігові призначений переможець цього конкурсу - ТОВ «МАЙАС СІЛТУМС». До переліку об’єктів, які буде обслуговувати це підприємство, входять будинки в районах Шерстянки та Подусівки - на вулицях Д. Самоквасова, Івана Мазепи, Текстильникiв, Цiолковського, Чудінова, Заньковецької, Попова, Дніпровська, Харківська. Це ті будинки, де мешканці не створили ОСББ. На даний час надавачем послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій на цій території є КП «Новозаводське» та КП «ЖЕК-13» Чернігівської міської ради.

Конкурс відбувся в приміщенні Чернігівської міської ради 23 листопада. Було подано дві заявки на участь: від ТОВ «Майас Сілтумс» (Чернігів) та від ТОВ «Добробит» (Кременчуг). Конкурсна комісія в присутності представників підприємств – учасників конкурсу та журналістів розкрила конверти та перевірила наявність кожного документа. Після того, як фахівці вивчили всі запропоновані тарифи по кожному будинку окремо та склали порівняльну характеристику, в результаті виставлених оцінок за п’ятьма критеріями перемогло ТОВ «Майас Сілтумс» – 85 балів із 100 можливих. ТОВ «Добробит» отримало 68 балів. Відповідне рішення затверджено протоколом засідання конкурсної комісії.

Виконавчий комітет міської ради сьогоднішнім рішенням також затвердив форму договору про надання послуги з управління багатоквартирним будинком, який буде підписуватись окремо для кожного з будинків. Причому за пропозиціями учасників засідання виконкому до проекту такого договору внесено кілька правок.

Зокрема, за пропозицією начальника управління житлово-комунального господарства міськради Ярослава Куца внесений, зокрема, пункт щодо механізму забезпечення гарантії виконання зобов’язань по договору з управителем багатоквартирного будинку.

Члени виконавчого комітету також внесли уточнення в пункт договору щодо розміру сплати пені, що буде стягуватись за несвоєчасне або не в повному обсязі внесення плати за послугу. Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко вніс пропозицію встановити пеню в розмірі 0,15 % суми простроченого платежу.
- Люди повинні сплачувати за спожиті послуги. Ці штрафні санкції достатні та нежорсткі для людей. Вони будуть стимулювати до своєчасної сплати за послуги, - прокоментував міський голова.

Одночасно члени виконавчого комітету зазначили, що є необхідність визначити взаємну відповідальність надавача послуг.

Як зазначено в прийнятому рішенні, відповідний договір підписуватиметься уповноваженою особою виконавчого органу місцевої ради (начальник управління житлово-комунального господарства – Куц Я. В.) від імені співвласників багатоквартирного будинку з призначеним управителем строком на один рік. Згідно із законодавством договір про надання послуги з управління багатоквартирним будинком повинен укладатися з переможцем конкурсу протягом п’яти календарних днів з дня прийняття виконавчим органом місцевої ради рішення про призначення управителя.

Інформація про управителя (повне найменування (прізвище, ім’я, по батькові) управителя, його контактні телефони, номер та дату укладання договору, ціну послуг), з яким укладено договір про надання послуги, буде доведено до відома співвласників багатоквартирного будинку шляхом розміщення оголошення на офіційному веб-сайті міської ради та на інформаційних стендах біля під’їздів будинків.

Крім того, в рішенні зазначено, що надавачі послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, які на сьогоднішній день здійснюють обслуговування будинків, зобов’язані до 1 грудня 2016 року по акту передати ТОВ «МАЙАС СІЛТУМС» всю технічну документацію на вказані будинки.

Чернігівський міський голова, підсумовуючи засідання, сказав:
- Тільки час може показати наміри цієї фірми. Міська рада відповідно до діючого законодавства провела конкурс, надала перевагу одному з учасників. Ми не могли не піти на цей конкурс і не надати людям можливість вибрати. З часом визначиться досконалість та дієвість цієї системи. Якщо управитель буде не справлятися, то місто повернеться до обслуговування комунальними підприємствами.

Потрібно розуміти, що в умовах нестабільної ситуації міська рада діє згідно з законодавством та надає можливість мешканцям Чернігова вибрати більш оптимального управителя, того, хто буде чи дешевше, чи якісніше надавати послуги з утримання будинків. Міська рада зобов’язана надати мешканцям таку можливість.

 
Довідково.
Для участі у конкурсі його учасники повинні були надати: заяву на участь, статут, баланс бухгалтерського обліку та копію балансового звіту за останній звітний період, довідку з органів статистики про реєстрацію, свідоцтво про реєстрацію, витяг з ЄДРПОУ, інформацію про відсутність порушених справ про банкрутство, довідку з податкової інспекції про відсутність (наявність) заборгованості по обов’язкових платежах у бюджет, доручення банка-гаранта на користь учасника конкурсу на суму 2 млн. 700 тис. грн, довідку щодо технічного потенціалу підприємства, копії технічних паспортів на транспортні засоби, довідку щодо наявності персоналу, що відповідає кваліфікаційним вимогам, розрахунок вартості надання послуги з управління на кожний багатоквартирний будинок.
Ціна на послугу мала складатися з витрат на утримання багатоквартирного будинку (утримання спільного майна та прибудинкової території), поточний ремонт спільного майна, оплату послуг стосовно спільного майна та винагороду управителеві з розрахунку на 1 кв. м загальної площі (площі житлових та нежитлових приміщень) об’єкта конкурсу.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.