Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:31:21

Онкохворого хлопчика Іванка Людвика підтримають медичні бібліотекарі

28.11.2016   08:16Агенцiя

Рак нирки 4-ї стадії з метастазуванням в легені – у січні цього року такий страшний діагноз поставлено трирічному Іванкові Людвикові, що мешкає в Чернігові. Навесні цього року маля було проопероване, йому видалено хвору нирку.

Дитина перенесла не одну хіміотерапію. Втім ані багатодітна родина, ані люди, яким болить стан дитини, не втрачають надії. Серед них – медики Чернігівщині, які започаткували благодійну акцію «Крила надії». Паперовий білий журавлик – символ акції (Чернігів) – десятий місяць поспіль літає по медичних закладах та кличе про допомогу.

Наступний, хто відкрив свої двері, – Чернігівська обласна наукова медична бібліотека. Саме медичним бібліотекарям передав естафету благодійної допомоги Обласний центр інформаційно-аналітичних технологій та пропаганди здорового способу життя.

Як наголосив Володимир Тарасовський, керівник Центру, колектив сприйняв важку ситуацію родини як особистий біль, адже в багатьох із них є діти і співробітники розуміють, що все на цій землі ніщо, коли діти хворіють. Тому люди без вагань зробили свої посильні внески.

– Ми від щирого серця бажаємо дитині одужати. А родині – мобілізувати духовні та фізичні сили, щоби витримати той страшний іспит, який випав на долю  Іванка, – акцентував В. Тарасовський.
Від імені бібліотекарів теплим словом відповіла Надія Єрьоменко, яка очолює медичну бібліотеку.

– Ми постійно цікавимося долею хлопчика, до якого так жорстоко поставилася доля. Втім сподіваємося, що наші спільні зусилля допоможуть йому приборкати страшну хворобу.

Нагадаємо, що до благодійної акції приєдналися майже всі обласні медичні підрозділи. Батьки безмежно вдячні всім − обласному диспансеру, обласній лікарні, протитуберкульозному диспансеру, психоневрологічній лікарні, станції переливання крові, Центру екстреної медицини та медицини катастроф, Центру радіаційного захисту та оздоровлення населення, шкірно-венерологічному диспансеру, кардіологічному диспансеру, Центру інформаційно-аналітичних технологій та пропаганди здорового способу життя, багатьом іншим. Це сотні медиків, які з безмежною щирістю підтримали дитину.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини