Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:12:21

Не упустіть шанс безкоштовно здобути робітничу професію

22.11.2016   08:17Агенцiя

У поточному році більше 4 тисяч безробітних Чернігівської області зробили свій вибір на користь профтехосвіти та скористалися шансом безкоштовно здобути робітничу професію або підвищити кваліфікацію на виробництві.

Перенавчатись йдуть навіть ті, у кого за плечима «виші».

У службі зайнятості пояснюють: «Сьогодні праця кваліфікованого робітника оцінюється не нижче, а подекуди навіть вище дипломованого спеціаліста. До того ж вони користуються сталим попитом на ринку праці, отож майже стовідсотково працевлаштовуються».

Роботодавці цьогоріч активно шукали водіїв, слюсарів, електрогазозварників, електромонтерів, продавців, кухарів, швачок. Здобувши таку професію за направленням служби зайнятості, про майбутнє працевлаштування не варто хвилюватись, оскільки навчання організовується виключно під гарантоване робоче місце.

Окрім вищезгаданих професій, безробітні вчилися на лицювальників-плиточників, операторів заправних станцій, машиністів компресорних установок, кранівників, ліфтерів, трактористів-машиністів, операторів котельні, перукарів та манікюрників.

Задля оперативного задоволення потреби роботодавців у кадрах навчання організовується як за груповою, так і за індивідуальною формою.
Зокрема, нині на замовлення Чернігівської взуттєвої фабрики «Берегиня» здійснюється підготовка складальників верху взуття.

Крім того, сьогодні безробітні можуть підтвердити результати неформального професійного навчання за робітничими професіями. Тобто, якщо особа протягом життя без проходження навчання в закладах освіти набула певні професійні знання, вміння і навички, то вона може підтвердити свою фаховість і отримати відповідний документ встановленого зразка.

На даний час існує можливість для підтвердження професії «Кухар 3-6 розрядів».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини