Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:24:09

Поліція Чернігівщини ознайомила громадськість з результатами розслідування злочинів проти виборчих прав громадян

21.11.2016   12:42Агенцiя

Представники Головного управління Національної поліції в Чернігівській області взяли участь в публічному обговоренні «Злочини проти виборчих прав громадян: підсумки та уроки», проведеному в обласному центрі з ініціативи Громадянської мережі ОПОРА.

В ході публічного заходу учасники дискусії проаналізували як загальнодержавну, так і регіональну картину протидії злочинам, пов’язаним з виборчим процесом, зареєстрованим у 2015 році під час підготовки та проведення місцевих виборів.

Експерти Громадянської мережі ОПОРА Олександр Клюжев та Ольга Коцюруба презентували загальнонаціональний звіт та спеціальний регіональний огляд з питань результативності розслідування виборчих злочинів. Своїм баченням ситуації поділилися присутні на обговоренні представники Національної поліції та прокуратури, політичних сил і громадських організацій, журналісти місцевих видань, члени територіальних виборчих комісій з проведення місцевих виборів 2015 року.

Позицію Головного управління Національної поліції в Чернігівській області представила заступник начальника слідчого управління ГУНП підполковник поліції Галина Луговська. Вона роз’яснила присутнім, зокрема, які кримінальні провадження були розпочаті на проміжних виборах народних депутатів у 205 виборчому окрузі та на чергових місцевих виборах 2015 року, стосовно яких з них триває досудове розслідування, скільки проваджень було закрито та з яких причин.

У своєму виступі заступник начальника відділу прокуратури Чернігівської області Олександр Городничих також поінформував присутніх про результати розслідування порушень та злочинів, пов’язаних з виборами 2015 року.

У підсумку публічного обговорення його учасники дійшли висновку про важливість посилення профілактичної складової, яка сприятиме зростанню правосвідомості учасників виборчого процесу в майбутньому та позначиться скороченням кількості аналогічних правопорушень на наступних виборах.

Також пролунала слушна пропозиція активізувати процес цільового навчання поліцейських, які залучатимуться до несення служби з охорони публічного порядку під час наступних виборчих кампаній.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.