Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:45:12

У Чернігові створена комісія, яка займатиметься житлом для інвалідів АТО та сімей загиблих

18.11.2016   09:24

На засіданні виконавчого комітету, що відбулось 15 листопада, затверджено рішення щодо створення комісії з розгляду заяв про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення членів сімей загиблих військовослужбовців, а також інвалідів І-ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції.

За словами голови Новозаводської районної у Чернігові ради Олександра Атрощенко, який доповідав з цього питання, на території Новозаводського району на даний час проживає шість осіб, яким буде виплачуватися така компенсація, а на території Деснянського району - одна така людина.

Комісія створюється з метою вирішення питання забезпечення житлом зазначеної категорії військовослужбовців, які потребують поліпшення житлових умов, а також забезпечення прозорості розгляду заяв про виплату грошової компенсації, недопущення порушень фінансової дисципліни щодо цільового та ефективного використання державних коштів, досягнення оптимального та раціонального їх використання, реалізації прав громадян на житло, захисту цих прав від можливих порушень.

Рішенням виконавчого комітету затверджено Положення про комісію та її склад, до якого увійшли секретар міської ради, керівники структурних підрозділів міської та районної ради, представники ЧОУ АТ «Ощадбанк» та громадської організації «ЩИТ 41», яка об’єднує ветеранів антитерористичної операції.

Основними принципами діяльності комісії є неупереджене ставлення при розгляді заяв щодо розподілу коштів на придбання житла, гласність, прозорість, об'єктивність оцінки і єдність вимог для всіх претендентів на отримання грошової  компенсації.

У Положенні про комісію зазначено, що за рішенням голови комісії можуть утворюватися робочі групи із залученням службових (посадових) та інших осіб структурних підрозділів міської ради, районних у місті рад, залучатись експерти та консультанти для надання консультацій, висновків під час вирішення питань, що виникають у процесі роботи.

У процесі своєї роботи комісія буде перевіряти наявність у особи статусу члена сім'ї загиблого військовослужбовця та інваліда, визначатиме категорію особи як члена сім'ї загиблого військовослужбовця, перевірятиме склад сім'ї інваліда, наявність документів про взяття на квартирний облік членів сім'ї загиблого військовослужбовця та інваліда, факт спільного або роздільного проживання членів сім'ї. Після цього комісія буде приймати рішення про призначення або відмову в призначенні грошової компенсації та визначатиме її розмір.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини