Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:49:36

Чернігівський міський голова вручив герою АТО та його родині ордер на квартиру

17.11.2016   10:40

16 листопада, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко вручив герою АТО Петру Швидкому та його родині ордер на квартиру.

В урочистій події, яка відбулась на території будинку, також взяли участь заступник міського голови Олександр Ломако, начальник управління квартирного обліку та приватизації житлового фонду міської ради Михайло Католик та журналісти.

Владислав Атрошенко від усієї територіальної громади міста Чернігова щиро подякував Петру Швидкому за участь у захисті територіальної цілісності та суверенітету України.  Він побажав пораненому бійцю міцного здоров’я, щоб життєвий шлях був з найменшою кількістю негараздів, найкоротшого шляху реабілітації, а також щастя та благополуччя. 

- У бою Петро Швидкий отримав важке вогнепальне кульове поранення хребта і спинного мозку із значним порушенням функції опори та ходи. Це наш герой. На жаль, немає можливості всім віддячити за їхні героїчні вчинки. Але я вважаю, що такий крок є реальною подякою від держави, - сказав міський голова.

Ветеран АТО разом зі своєю дружиною та дітьми теж подякував за те, що держава не відвернулася від нього, коли стало тяжко. Йому було важко говорити, бо сьогодні - річниця загибелі його побратимів під Станицею Луганською. Найбільше чоловік сподівається на те, щоб вони там загинули не даремно.

Прапорщик міліції Петро Іванович Швидкий у складі батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Чернігів» УМВС України в Чернігівській області брав участь в антитерористичній операції на території Луганської області. Під час виконання бойового завдання в районі смт. Станиця Луганська отримав важке поранення. За період служби в ОВС за сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків, беззавітну відданість справі охорони правопорядку, особисту мужність та відвагу виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності нагороджений відзнакою МВС України – нагрудним знаком «За відвагу в службі».

Начальник управління квартирного обліку та приватизації житлового фонду міської ради Михайло Католик розповів, що у Чернігові вперше виділено кошти на придбання квартири військовому, який брав участь в антитерористичній операції на сході України та отримав поранення. На виконання постанови КМУ щодо затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення житлом осіб, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції та/або у забезпеченні її проведення і втратили функціональні можливості нижніх кінцівок, а також розпорядження Чернігівської облдержадміністрації, були розподілені та спрямовані кошти в розмірі 1 134 тис. грн виконавчому комітету Чернігівської міської ради для придбання житла Петру Івановичу Швидкому.

За результатами торгів у системі «Prozzoro» укладено договір купівлі-продажу між виконавчим комітетом Чернігівської міської ради та ДП "УкрСіверБуд" ЗАТ "ДСК" щодо придбання трикімнатної квартири загальною площею 94,1 кв. м на суму 1 134 тис. грн.

Михайло Католик також зазначив, що будівництво цього будинку вже завершено, він введений в експлуатацію і ця квартира – кращий варіант із запропонованого, адже вона простора, з ремонтом та індивідуальним опаленням.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини