Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:40:32

Відділення пухлин голови, шиї та грудної клітки онкодиспансеру вже має почесне звання

12.11.2016   15:03Агенцiя

Відділення пухлин голови, шиї та грудної клітки Чернігівського обласного онкологічного диспансеру отримало почесне звання «Чиста лікарня безпечна для пацієнта».

Табличка – офіційне підтвердження  того, що в цьому підрозділі свято сповідують санітарні нормативи – тепер буде висіти на вході до відділення та візуально засвідчувати пацієнтам про стовідсоткову чистоту.

Як зазначив головний лікар медичного закладу Валерій Зуб, у диспансері це перше відділення, яке здатне відповідати такому рівню. Втім колектив має за мету, щоби кожен із підрозділів відповідав сучасним стандартам чистоти.

Поступово до проекту буде задіяне кожне з відділень, тому що для нас цей проект – вкрай важливий! Адже пацієнт, перебуваючи в санітарних умовах, набуває внутрішньої впевненості та психологічної рівноваги, а його кредит довіри до лікаря збільшується. У свою чергу створена гігієнічна модель дозволяє і медику почувати себе в комфортних умовах праці, – акцентував увагу очільник медзакладу.

Втім одного бажання замало, силами  онкодиспансеру був придбаний сучасний вартісний інвентар. І він себе вже виправдовує якістю прибирання та дозволяє суттєво економити кошти на дезінфікуючих засобах.   Як зазначила фахівець з інфекційного контролю Асоціації «Служба організації інфекційного контролю» Людмила Катреча (вона особисто перевіряла заклад та у складі спеціалізованої комісії приймала рішення про те, що це відділення гідне такої нагороди), під час проведення процедур у маніпуляційному кабінеті доступне зручне ліктьове дозування мила та антисептику, знезараження виробів медичного призначення відразу відбувається у спеціальних маркованих ємкостях, шприці після використання спалюються в деструкторі. Важливим також є прибирання приміщень за двовідерною системою, котра, завдяки своїй ергономічності, мінімізує фізичне втручання в цей процес молодшого персоналу, а отже − уникається перехресне інфікування лікарняних поверхонь, досягається значна економія дезінфікуючих розчинів.

За словами в.о. завідувача відділенням пухлин голови, шиї та грудної клітки Віталія Савченка,  присвоєння статусу «Чиста лікарня безпечна для пацієнта» накладає на медичний персонал значну відповідальністьт з метою забезпечення високої якості надання медичної допомоги.

Наступним відділенням, що виборюватиме право вважатися найчистішим та безпечним для пацієнта, стане гінекологічне, яке очолює Юрій Шень.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини