Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 02:07:34

Вогнеборці провели тактико-спеціальні навчання з гасіння пожежі на зливо-наливній естакаді підприємства "Чернігівнафтогаз"

10.11.2016   07:32

8 листопада у м. Прилуки вогнеборці 5-го державного пожежно-рятувального загону У ДСНС у Чернігівській області з охорони об’єктів нафтогазовидобувної промисловості провели тренувальні тактико-спеціальні навчання з гасіння умовної пожежі на зливо-наливній естакаді бази матеріально-технічного забезпечення НГВУ «Чернігівнафтогаз» ПАТ «Укрнафта».

Підприємство, площею понад 8 га, відноситься до категорії вибухо-пожежонебезпечного, адже на його території розташовані склад паливо-мастильних матеріалів з наземними та підземними резервуарами загальним об'ємом понад 4 тис. метрів кубічних, а також естакада для наповнення та зливу нафтопродуктів із залізничних цистерн.
   
Згідно тактичного задуму, внаслідок розгерметизації трубопроводу на зливо-наливній естакаді стався витік дизельного палива із залізничної цистерни з подальшим його займанням.
   
До місця виклику оперативно прибули вогнеборці 17-ї державної пожежно-рятувальної частини. Оцінивши обстановку, рятувальники оголосили підвищений номер виклику за яким до гасіння умовної пожежі були залучені додатково ще 5 одиниць спеціальної техніки. Розгорнувши сили і засоби вогнеборці за допомогою 4 водяних пожежних стволів охолодили палаючу та сусідні цистерни, а за допомогою генераторів піни ГПС-600 загасили розлив дизельного палива. З метою координації дій залучених підрозділів і служб об’єкту був створений штаб пожежогасіння.

Загалом у тренуваннях взяли участь 30 рятувальників 5-го державного пожежно-рятувального загону.

Підбиваючи підсумки тактико-спеціальних навчань, начальник загону полковник служби цивільного захисту Андрій Гречук зазначив, особовий склад оперативно та професійно виконав всі поставлені завдання з реагування та ліквідації можливих надзвичайних ситуацій на охороняємих об'єктах нафтогазовидобувного комплексу.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.