Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 12:02:23

Достатньо солі та піску плюс нова техніка – Чернігів готується до викликів зими

09.11.2016   08:02

Цієї зими з ожеледицею на чернігівських дорогах і вулицях боротися буде чим. Комунальне підприємство Чернігівської міської ради, яке займається прибиранням міста – АТП-2528 – сьогодні отримало залізницею майже 500 т солі для приготування піскосольової суміші.

Про це прес-службі міської ради розповів директор КП «АТП-2528» В’ячеслав Мовчанюк.

Вагони з сіллю прибули на станцію «Чернігів-товарний».  Їх розвантаження вже відбувається і триватиме кілька днів. Після цього на базі КП по вул. 1 Травня з більшої частини цієї солі будуть зроблені кілька різновидів піскосольової суміші – для різної погоди.

Також підприємство вже має 5 тис. 300 т заготовленої раніше суміші плюс 12 тис. т піску. Всього ж на зиму потрібно понад 8 тис. т суміші. Наприклад, минулою зимою її було використано 8 тис. 600 т.

Тож тепер Чернігів цим матеріалом, без якого на дорогах у слизьку погоду не обійтися, забезпечений на весь зимовий сезон. Підприємство планує також залишити невеликий резерв на наступний рік.

За словами В’ячеслава Мовчанюка, до зимового сезону КП «АТП-2528» готує і спецтехніку. Загалом це підприємство має 51 одиницю техніки, що задіяна в зимовому прибиранні міста.

Окрім того, наразі  закуплені ще 5 важких самоскидів МАЗ із комплектами зимового обладнання. Постачальник обіцяє доставити їх до 10 грудня.

Раніше, навесні цього року, парк техніки цього міського комунального підприємства вже поповнився також п’ятьма новими тракторами для прибирання тротуарів і прибордюрної частини вулиць.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.