Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 10:19:41

У прокуратурі на семінарі обговорили питання додержання міжнародних стандартів при виявленні та розслідуванні випадків катування в’язнів

01.11.2016   07:22Агенцiя

Відбувся навчально-методичний семінар на тему: «Додержання законодавства та міжнародних стандартів при виявленні, документуванні та розслідуванні випадків катування в’язнів у місцях несвободи, забезпеченні гарантій їх доступу до медичної допомоги».

До участі в роботі семінару запрошені представники Чернігівського обласного бюро судово-медичної експертизи, Головного управління Національної поліції в області, а також працівники апарату прокуратури області, керівники та начальники відділів місцевих прокуратур.

Доповідачами висвітлено особливості здійснення досудового розслідування та процесуального керівництва ним у кримінальних провадженнях за фактами катувань в’язнів у місцях несвободи, зокрема проведення огляду місцевості, приміщення, речей та документів, допитів, слідчого експерименту, судових експертиз.

Окремо зосереджено увагу на взаємодії слідчих та прокурорів із оперативними працівниками підрозділів внутрішньої безпеки Національної поліції України при проведенні перевірок за заявами та повідомленнями про катування та інше жорстоке поводження з людьми, шляхи їх подолання.

Також проаналізували національну нормативно-правову базу та міжнародну практику щодо дотримання прав людини в місцях несвободи.

Семінар відбувся у формі діалогу між учасниками заходу, які висвітлювали проблемні питання, обмінювалися думками, ділились досвідом, а також обговорили комплекс заходів щодо покращення ефективності співпраці.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.