Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 16:04:08

З метою захисту прав дітей органами прокуратури Чернігівщини до суду заявлено позовів на суму понад 1 млн. грн.

27.10.2016   07:26Агенцiя

Органами прокуратури області з початку року до суду заявлено 49 позовів щодо захисту прав дітей на суму понад 1 млн. грн, з яких розглянуто та задоволено 36 на суму майже 600 тис. грн, добровільно відшкодовано до бюджетів 230 тис. грн.

Значну увагу приділено захисту соціальних, житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

В інтересах 12 дітей цієї категорії до суду направлено позови про накладення заборони на відчуження батьками, яких позбавлено батьківських прав, житла, де діти проживали до надання статусу, а також про визнання права власності на будинки та земельні паї в порядку спадкування в разі смерті батьків.

Загальна вартість спадкового майна, яке тривалий час опікунами та піклувальниками дітей не переоформлено за підопічними, становить понад 500 тис. грн.

Також у суді відстоюються інтереси випускників з числа дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування на отримання одноразової грошової допомоги після закінчення навчального закладу.

Наразі в їх інтересах подано 21 позов на суму 160 тис. грн. Вже стосовно 20 неповнолітніх позови на суму 150 тис. грн. судами задоволено, а 13 дітям кошти виплачено в повному обсязі.

Всього ювенальними прокурорами забезпечено участь у 160 цивільних справах з питань захисту прав дітей.

Також  прокурорами виявлені порушення при використанні бюджетних коштів під час проведення ремонтних робіт закладів освіти та закупівлі палива. Відомості за вказаними фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, слідство у провадженнях триває.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини