Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 06:59:13

В Чернігові судитимуть молодиків, які напали на патрульних

20.10.2016   07:30

Слідчим управлінням поліції Чернігівщини до суду направлений обвинувальний акт відносно молодиків, які 18 травня напали на патрульних поліцейських.

Вночі 18 травня цього року на службу «102» надійшло повідомлення, що на одній з чернігівських новобудов троє п’яних зловмисників по газовій трубі намагаються потрапити в квартиру на другому поверсі, щоб викрасти звідти газовий котел.

Першими на виклик прибули чотири наряди патрульної поліції Чернігова. Правоохоронці виявили місце проникнення до новобудови та оточили його і прилеглу територію.

На першому поверсі патрульний екіпаж виявив та затримав одного з правопорушників. Поліцейські передали затриманого колегам і потім залізли на другий поверх, де мали б знаходитися ще двоє зловмисників.

Виявлені правопорушники почали чинити опір правоохоронцям та не виконували законні вимоги патрульних. Користуючись темрявою, один із зловмисників напав на поліцейського і ножем завдав йому поранень шиї та голови, при цьому він зірвав кобуру патрульного разом із пістолетом та відкрив вогонь по патрульних.

Напарник правоохоронця застосував відносно правопорушника зброю, в результаті чого поранив його. Після цього правопорушники виконали вимоги поліцейських та припинили опір.

Правоохоронці надали пораненому зловмиснику першу медичну допомогу та викликали «швидку». Характер отриманих поранень не становив загрози його життю.

Зловмиснику-стрільцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 15 частини 3 статті 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло), частини 1 статті 262 (викрадення вогнепальної зброї), статті 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Його подільнику повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 15 частини 3 статті 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло), статті 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України - карається позбавленням волі на строк від дев'яти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі. Молодику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Парубку, який стояв на вулиці і «страхував» подільників, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 15 частини 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло) та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

На даний час обвинувальний акт за обвинуваченням трьох зловмисників скеровано до суду.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини