Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:41:20

Молодь має знати про українські військові традиції

12.10.2016   13:35Агенцiя

У Чернігівському кіно-культурному мистецькому центрі з національно-патріотичного виховання дітей та молоді 11 жовтня, розпочато цикл патріотично-просвітницьких заходів для молоді.

Традиційні класні години для учнів та ліцеїстів відтепер можна проводити у сучасному форматі, до того ж з використанням фото- та відеоматеріалів. Це дозволяє приміщення центру, який створено на базі кінотеатру.

Круглий стіл на тему «Воїни світла: українська військова традиція» приурочили до Дня захисника України. Тож говорили про звичаї і традиції українського війська, які сьогодні продовжують захисники України на її східних рубежах.

Виступаючі, а це науковці і викладачі, використовуючи матеріали з історії українського державотворення, робили акцент на силі духу, мужності, героїзмі українських воїнів, їх прагненні відстояти незалежність своєї країни. Говорили про їх побратимство, високу дисциплінованість та підвищене відчуття справедливості.

Кандидати історичних наук, викладачі педуніверситету імені Т.Г. Шевченка Тамара Демченко та Юрій Русанов, представник Українського інституту національної пам’яті Сергій Бутко коротко ознайомили учасників заходу з історією українського війська від періоду козаччини до подій Другої світової війни.

На переконання учасників заходу, найкращі військові українські традиції проявляються і сьогодні, коли бійці антитерористичної операції відстоюють суверенітет України в Луганській та Донецькій областях. Підтвердженням цього став виступ Альберта Черешка – завідувача обласного сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО.

– Ми пишаємося бійцями АТО. Вони нащадки справжніх українців, – зазначила заступник голови – керівник апарату ОДА Наталія Романова. – Сьогоднішня наша розмова з молоддю про те, як відчувати себе справжнім українцем та бути ним.

До речі, з нагоди Дня захисника України у кіно-культурному мистецькому центрі національно-патріотичного виховання дітей та молоді з 11 жовтня почала експонуватися виставка Українського інституту національної пам’яті «Воїни. Історія українського війська».

Експозиція дає змогу дізнатися, якими були однострої та зброя українських воїнів від часів Русі до сьогодення. Світлини супроводжує інформація про тип військових організацій, чисельність і озброєння військ, методи воєнного мистецтва та найвизначніші битви.

Вхід вільний. Тож керівництво центру запрошує всіх переглянути цю виставку.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини