Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:28:58

Прокуратурою області вживаються заходи щодо дотримання прав людини в місцях несвободи

28.09.2016   07:45Агенцiя

Прокуратурою Чернігівської області на виконання ст. 121 Конституції України, ст. 26 Закону України «Про прокуратуру», ст. 22 Закону «Про попереднє ув’язнення» у поточному році вживались заходи щодо забезпечення стану законності під час тримання ув’язнених в установах виконання покарань, зокрема дотримання конституційних прав осіб на належні умови тримання, медико-санітарне та матеріально-побутове забезпечення, повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Проведеною прокуратурою області в серпні поточного року перевіркою в установах пенітенціарної системи виявлено порушення вимог Законів України «Про попереднє ув’язнення», «Про основи законодавства України про охорону здоров’я», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» та інших нормативних актів. На їх усунення вжито заходів прокурорського реагування.

З метою безумовного дотримання прав людини в місцях несвободи 23 вересня поточного року прокуратурою області спільно з представниками Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини повторно в порядку контролю у Чернігівському слідчому ізоляторі вивчено та перевірено умови утримання ув’язнених, а також надання медичної допомоги.

Встановлено порушення при організації первинного медичного огляду,  доступності медичної допомоги, права вільного вибору лікаря та медичного закладу для додаткового лікування тощо.

На усунення порушень та з метою приведення умов тримання ув’язнених до вимог національного та міжнародного законодавства прокуратурою області  безпосередньо керівнику установи внесено вказівку.

Робота на вказаному напрямі триває.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини