Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:10:33

Поліція викрила квартирну аферистку

22.09.2016   07:40

Поліцейські кримінальної поліції Чернігівського відділу поліції спільно з колегами ГУНП в Чернігівській області затримали жительку одного з сіл Ріпкинського району, яка за підробленими документами намагалася продати квартиру. До речі вона вже відбувала покарання за аналогічний злочин, але після звільнення з місць позбавлення волі знову взялася за старе.

Як розповів начальник Чернігівського відділу поліції підполковник поліції Сергій Кагітін, до чергової частини відділу звернувся 38-річний чернігівець з заявою вжити заходів до жінки, яка намагалася продати йому квартиру в Чернігові за документами, що викликали в нього сумнів у своїй дійсності, та ще й вимагала в нього заставу в 2 тисячі доларів США.

В ході подальшої перевірки, оперативниками було встановлено, що 48-річна жителька одного з сіл Ріпкинського району має в Чернігові не приватизовану квартиру, в якій проживає її син. Для успішного проведення продажу житла чоловік оформив на матір довіреність на право розпоряджатися квартирою на її розсуд аж до продажу.

«Проблему з приватизацією» квартири жінка вирішила швидко, старим вже перевіреним способом - підробила свідоцтво про право власності на нерухоме майно, внісши правки в дійсне свідоцтво на право власності на іншу квартиру та знявши з нього ксерокопію.

Після подачі оголошення про продаж квартири, через деякий час з’явився і покупець. 38-річний чернігівець зустрівся з власницею житла, оглянув помешкання і, зоставшись задоволеним, погодився на купівлю.

Для оформлення акту купівлі – продажу квартири і продавець і покупець зустрілися в нотаріуса. Але тут останній засумнівався в дійсності наданих йому документів на житло. А коли продавчиня ще й почала наполягати на внесенні їй застави за купівлю помешкання, покупець всерйоз засумнівався в чесності оборудки і звернувся до поліції, аби та провела перевірку документів.

Перевірка поліції засвідчила, що документи підроблені, а вимога застави була ні чим іншим як спробою шахрайки зловживаючи довірою заволодіти хоч якоюсь сумою грошей.

Зі слів Сергія Кагітіна за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, ч.1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), що карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років. Жінка зізналася у скоєному.

Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини