Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 17:52:59

Відбулася розширена зустріч громад-партнерів в рамках Проекту ЄС/ПРООН

17.09.2016   11:00

Візит для обміну досвідом громад-партнерів Луганської та Донецької областей з посадовцями та громадою Прилук відбувся 15 вересня у рамках Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

Делегація, до складу якої увійшли представники населення східних регіонів (м. Рубіжне, Сєвєродонецьк, Добропілля, Миргород, Бахмут), голови ОСББ й активісти проекту, в першу чергу цікавилася, яких успіхів досягли Прилуки завдяки партнерству з інвесторами ЄС/ПРООН, як відбувається реформа ЖКГ у нашому місті та які кроки робить влада й мешканці, щоб зробити досягнення іще більш виразними.

В сесійній залі міської ради муніципальний координатор зустрічі, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Сивенко розповів гостям про інвестиційний розвиток як один із перспективних напрямків розвитку міста.

Досвідом партнерських взаємовідносин з міжнародними агенціями поділилась Олена Канавець, головний спеціаліст відділу економіки міської ради. Під час свого виступу пані Олена продемонструвала результати участі в проектах різних закордонних організацій наочно. Презентувавши кадри із вдосконаленими будівлями. Адже лише у проекті місцевого розвитку Прилуки беруть участь уже два роки. Городяни і влада міста сподіваються, що Проект ЄС/ПРООН підтримає нас і в наступному році. За цей час було здійснено багато робіт по енергоощадженню ОСББ, проведено капітальні ремонти даху та під'їздів, втілено мікропроект «Капітальний ремонт внутрішніх туалетів Прилуцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 6 та «Капітальний ремонт ДНЗ №4 (встановлення енергоощадженню віконних та дверних блоків)», готується до втілення проект «Розумна рада».

Крім цього Прилуки активно співпрацюють із НЕФКО - Північною екологічною фінансовою корпорацією, яка проводить пільгове кредитування невеликих (до 400 тис. євро) енергоощадних проектів у комунальному секторі. А також наше місто реалізовує «Громадський бюджет» в рамках Проекту Фундації польсько-української співпраці ПАУСІ.

Наступною перед приїжджими партнерами виступила Ганна Чумаченко й розповіла про позитивний досвід роботи органів самоорганізації населення на прикладі мікрорайону Рокитний.

Крім спільних обговорень шляхів підвищення економічного розвитку нашого міста представники й учасники проекту відвідали ОСББ, які першими брали участь в проекті та вже встигли реалізувати його можливості.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.