Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:31:53

В Чернігові презентували Всеукраїнську ініціативу "ПОЛіС" ("Поліція і Спільнота")

17.09.2016   08:56

16 вересня в Чернігівській міській бібліотеці ім.М.М.Коцюбинського відбулася прес-конференція, де було презентовано діяльність Всеукраїнської ініціативи "ПОЛіС" ("Поліція і Спільнота"), яка впроваджується за підтримки міжнародної організації IREX в ряді міст України, зокрема і в м.Чернігові.

Програма "ПОЛіС" ("Поліція і Спільнота") є частиною великого проекту «Залучення громадськості до реформ», яка має на меті налагодити співпрацю та взаємодію між поліцією і тими, для кого вона працює і кого захищає шляхом організації зустрічей представників місцевої поліції та громадськості на базі бібліотек та інших публічних платформ. Тому в роботі прес-конференції взяли участь представники Управління патрульної поліції у м. Чернігові та організацій-партнерів "ПОЛіС" в м.Чернігові: ГО "МАРТ", «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» та працівники міської бібліотеки ім.М.М.Коцюбинського.

Аналогічні зустрічі пройшли вже в шести містах України: Києві, Харкові, Львові, Одесі, Миколаєві та Дніпрі. Особисто та в неформальній обстановці поспілкуватись з патрульними, дізнатись про реформу Національної поліції та обговорити проблеми своїх міст вдалось більше ніж 7000 громадян.

Сьогодні Всеукраїнська ініціатива дісталася й до Чернігова, де на базі міської бібліотеки ім.М.М.Коцюбинського старший інспектор прес-служби УПП в місті Чернігові Віталій Копистко, представник «Чернігівського громадського комітету захисту прав людини» Катерина Данькова, представник громадської організації «МАРТ» Надія Кривопаленко та директор бібліотеки Ніна Власенко розповіли журналістам і присутнім про суть програми та принципи її впровадження в життя. Поділилися планами на майбутнє — планом спільних заходів та активностей для різних цільових груп за участю патрульних поліцейських.

Програма розпланована на пів року, до лютого 2017-го і охоплює всі соціально-вікові групи населення.

Так, наприклад, для учнів початкових, середніх та старших класів організатори-партнери програми проводитимуть квести, турніри, аукціони малюнків, спільні зустрічі з поліцейських та інше.
Для студентів проведуть «Живу бібліотеку» та «Правовий театр», де учасники зможуть більше дізнатись про діяльність поліції, їх права та обов’язки, а також отримати відповіді на свої запитання безпосередньо від патрульного поліцейського.

Мешканці ж міста можуть ближче познайомити та поспілкуватись з поліцейськими на спільних виїзних приймальнях та на «Чаюванні з патрульною поліцією».

«Управління патрульної поліції підтримало всеукраїнську ініціативу «ПОЛіС», яка реалізується в нашому місті. Оскільки на сьогодні налагодження співпраці поліції та громади є дуже важливий. Через проведення різних спільних заходів, інформування мешканців про діяльність поліції, ми зможемо також зрозуміти очікування та запити громадян від патрульної поліції» - зазначив Віталій Копистко, старший інспектор прес-служби УПП в місті Чернігові.

Підсумок зустріч підвела представник «Чернігівського громадського комітету захисту прав людини» Катерина Данькова, яка зокрема сказала: «Ми переконані, що впровадження програми «ПОЛіС» в нашому місті, насамперед дозволить вплинути на підвищення не тільки довіри до поліції, а й свідомості громадян. Оскільки, стереотип «Моя хата з краю…» повинен відійти в минуле. І якщо вчиняється правопорушення, то громадський обов’язок кожного - попередити його вчинення, повідомивши про це поліцію. З цього і починається співпраця поліції та громади».

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини