Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:16:29

Суд присяжних підтримав принципову позицію прокурора та засудив двох жінок за вбивство до довічного позбавлення волі та до 15 років – неповнолітнього

15.09.2016   07:42

Прокурорами відділу ювенальної юстиції прокуратури області забезпечено підтримання державного обвинувачення у кримінальному провадженні щодо трьох осіб, серед яких один неповнолітній, у вчиненні умисного вбивства за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів та особливою жорстокістю.

Судовий розгляд кримінального провадження здійснювався судом присяжних у складі двох професійних суддів та трьох присяжних.

Завдяки виваженому, обґрунтованому та послідовному наданні суду державними обвинувачами беззаперечних доказів вину жителів Бахмацького району у вчиненні ними інкримінованих злочинів доведено в повному обсязі.

Як встановлено, у жовтні 2015 року двоє жінок та неповнолітній, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, з метою заволодіння майном проникли до житла пенсіонерок (1920 та 1926 року народження), що в с. Софіївка Ічнянського району та протягом тривалого часу наносили їм удари (близько тридцяти) по різним частинам тіла, спричиняли термічні опіки шкіри, що завдавало їм фізичний біль та страждання.

Внаслідок отриманих тілесних ушкоджень потерпілі померли на місці події.

Реалізуючи корисливі мотиви, обвинувачені заволоділи грошима в сумі 3,6 тис. грн. та майном (документами, орденами і медалями).

Ухвалюючи рішення, суд погодився із принциповою позицією прокурора щодо призначення максимальної міри покарання за вчинення інкримінованих  злочинів.

Вироком Ічнянського районного суду від 09.09.2016 двоє дорослих осіб визнано винними у втягненні неповнолітнього у злочинну діяльність, розбої та  умисному вбивстві при обтяжуючих обставинах (ч. 1 ст. 304, ч. 4 ст. 187,  п. п. 1, 4, 6, 12 ч. 2 ст. 115 КК України) та засуджено до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Неповнолітнього визнано винним у розбої, умисному вбивстві при  обтяжуючих обставинах, викраденні документів (ч. 4 ст. 187, п. п. 1, 4, 6, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 357 КК України) та призначено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

На користь потерпілого стягнуто моральну шкоду в сумі 300 тис. грн.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини