Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 23:43:49

Поліція виявляє підпільних бутлегерів та ліквідовує нелегальні точки продажу саморобного алкоголю

08.09.2016   07:52

«Поліцейські Чернігівського відділу поліції продовжують виявляти та ліквідовувати в обласному центрі підпільні цехи і «точки» з виробництва та продажу розведеного спирту і самогону», - повідомив начальник Чернігівського відділу поліції підполковник поліції Сергій Кагітін.

В умовах сьогодення алкоголь належить до одного з найбільш прибуткових підакцизних товарів, тому спокуса підзаробити «лівим» товаром завжди існує. Ухилення від сплати податків стало своєрідним каналом нелегального збагачення деяких чернігівців.

Тому виявлення та притягнення до відповідальності бутлегерів сприяє надходженню в держбюджет несплачених податків. Одночасно поліція працює на недопущення потрапляння «лівої» продукції на прилавки магазинів і безпосередньо столи громадян, щоб запобігти нещасним випадкам.

Так, з початку року поліцейські Чернігівського відділу поліції виявили 62 факти продажу самогону і розведеного спирту. З незаконного обігу вилучено 166 літрів спирту та самогону.

За виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення на правопорушників складено 62 адміністративних протоколи (ст. 176 Кодексу України про адміністративні правопорушення). За це правопорушення передбачено штраф від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Окрім цього, складена майже три сотні адмінпротоколів за придбання самогону (ст. 177 КУпАП). Покупцям загрожує штраф від одного до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Поліція Чернігова попереджає всіх громадян про недопустимість правопорушень, пов’язаних з незаконним виготовленням, продажем або придбанням нелегальних спиртних напоїв, а також звертається до всіх небайдужих чернігівців з проханням повідомляти про всі відомі їм факти незаконного виготовлення та продажу алкогольних напоїв.

Звертатися можна не лише за телефоном «102», а й особисто до начальника Чернігівського відділу поліції – 619-923.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини