Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 05:20:27

Органи прокуратури реагують на факти самовільного зайняття земель

05.09.2016   07:22Агенцiя

Прокуратура області з використанням даних Публічної кадастрової карти України розпочала системні вивчення дотримання вимог законодавства при використанні суб’єктами господарювання земель сільськогосподарського призначення.

Варто зазначити, що недобросовісні сільгоспвиробники з метою збільшення прибутків, самовільно, без будь-яких дозволів чи погоджень розорюють значні площі земель сільськогосподарського призначення державної власності, не оминаючи й особливо-цінних чи земель історико-культурного призначення.

Лише за період липня-серпня поточного року органами прокуратури області розпочато більше 25 кримінальних проваджень за фактами самовільного зайняття земель сільськогосподарського призначення площею майже 1 тис. га вартістю 15 млн. грн.

Серед самовільно зайнятих – 109 га історико-культурного призначення та інші особливо цінні землі.

На сьогодні досудове розслідування, розпочатих кримінальних проваджень, що згідно з підслідністю проводиться територіальними органами Національної поліції, триває. Процесуальне керівництво забезпечується органами прокуратури області.

Такі порушення й надалі залишатимуться в полі зору органів прокуратури області, а до винних у їх допущенні осіб вживатимуться відповідні заходи реагування, як цивільно-правового так і кримінально-правового характеру.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини