Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 06:52:41

У Чернігівській міськраді привітали підприємців міста

02.09.2016   13:31

З нагоди професійного свята Дня підприємця Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко провів зустріч з представниками малого і середнього бізнесу Чернігова, повідомляє пресс-служба Чернігівської міської ради.

У вітальному слові міський голова зазначив, що підприємництво стало суттєвим фактором розвитку економіки нашого міста. Це переконливо засвідчує факт, що в цій сфері сьогодні працює близько 27 % населення працездатного віку, або 55,9 тис. осіб (15-64 років).

Від імені всієї громади міста Владислав Атрошенко подякував підприємцям за те, що вони, працюючи в непростих умовах, організовують власну справу, пропонують потрібний населенню продукт, створюють робочі місця, налагоджують торгівлю і тим самим сприяють наповненню місцевого бюджету.

Так, сьогодні частка малих та середніх підприємств у загальній кількості підприємств міста становить 99,9 %. У місті працює 2798 малих та середніх підприємств та 15,5 тисяч фізичних осіб - підприємців. Загальна сума надходжень до міського бюджету від діяльності малого бізнесу порівняно з минулим роком зросла в 1,3 рази і склала 211,8 млн грн.

Міський голова закликав представників бізнесу до конструктивного діалогу та підкреслив, що взаємини між владою та підприємцями мають будуватися на основі взаємоповаги, довіри та взаєморозуміння.

Під час зустрічі міський голова поінформував про найближчі перспективи Чернігова щодо будівництва, реалізації генерального плану міста, поліпшення благоустрою: облаштування нових зупиночних комплексів, освітлення міста, оновлення тролейбусного парку та ін.

Серед порушених питань окремі стосувались також перспектив розвитку туристичної галузі у місті, необхідності сплати податків, налагодження більш тісної співпраці з поліцією у питаннях запобігання скоєнню злочинів та забезпеченні  громадського порядку та ін.

Торкнулися також питання несанкціонованої торгівлі. Міський голова запевнив підприємців, що міська влада послідовно боротиметься з незаконною вуличною торгівлею, адже таке явище як стихійна торгівля у місті має бути ліквідоване, люди повинні працювати легально в цивілізованих умовах. Для малозабезпечених  верств населення спеціально облаштовані соціально-торгівельні майданчики.

Владислав Атрошенко наголосив на необхідності спільних дій всієї громади міста та спільної відповідальності за розвиток міста: «Наше місто має бути достойне кращих позицій серед інших обласних центрів країни і, навіть, за її межами. Необхідно спільно працювати на майбутнє свого міста і всієї країни, і для цього ми всі повинні бути єдині».

З нагоди свята міський голова побажав підприємцям успіхів у всіх добрих починаннях, прибутків та впевненості у завтрашньому дні. За традицією відбулося нагородження кращих підприємців міста Чернігова.

Розпорядженням Чернігівського міського голови, за сумлінну працю та з нагоди професійного свята – Дня підприємця:


1. Почесною грамотою Чернігівської міської ради та виконавчого комітету нагороджені:
– Демченко Володимир Григорович, фізична особа-підприємець;
– Жданова Юлія Юріївна, керівник студії дитячого розвитку та англійської мови "РозУмка";
– Титенок Володимир Андрійович, директор товариства з обмеженою відповідальністю "Датчикове підприємство "Завод Рапід";
– колектив комунального підприємства "Чернігівводоканал" Чернігівської міської ради – керівник Малявко Сергій Михайлович.


2. Подяка Чернігівського міського голови оголошена:

– Варнавському Сергію Дмитровичу, директору комунального підприємства "Ліки України" Чернігівської обласної ради (відзнаку отримує – Мартиненко Лариса Степанівна, заступник директора цього підприємства);
– Костенко Віолеті Ігорівні, фізичній особі-підприємцю;
– Кохан Наталії Федорівні, директору магазину "4 сезони";
– Романовській Наталії Олександрівні, директору приватного акціонерного товариства "Чернігівська швейна фабрика "Елегант";
– Семирозу Олександру Петровичу, фізичній особі-підприємцю;
– Федорчук Зої Іванівні, фізичній особі-підприємцю (відзнаку отримує Федорчук Віталій Валентинович);
– Цупікову Сергію Миколайовичу, фізичній особі-підприємцю;
– Чаусу Юрію Володимировичу, фізичній особі-підприємцю.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.