Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:49:06

У Ніжині виявили сказ

01.09.2016   11:19

31 серпня, на протиепізоотичній комісії обговорювався випадок сказу, який зафіксовано в провулку Луговому. Проведено примусову вакцинацію тварин від сказу та дезінфекцію подвір`я, де жила хвора тварина.

Повідомили, що 16 серпня кіт громадянина Котюхи о 7.20 вкусив сусіда Григорія Васильовича, що проживає в цьому провулку. Після цього тварина втекла додому, де о 10.00 подряпала ногу  доньці власника кота Юлії Черненко. Чоловік Юлії одразу вбив заражену тварину та відвіз кота в целофановому пакеті до Ніжинської дільничної лікарні ветеринарної медицини, потім - до Державної лабораторії ветмедицини.

30 серпня зроблена відповідна експертиза, тому, відповідно до цього, місцевою владою були прийняті профілактичні заходи для локалізації та недопущення розповсюдження хвороби, зокрема, встановлено карантинну зону по провулку Луговому й Вересневому та прилеглих територіях: по вул. Самокиша, Воздвиженській, Халтуріна, Кармелюка. Окреслена територія вважається загрозливою зоною.
Проведено примусову вакцинацію тварин від сказу та дезінфекцію подвір`я, де жила хвора тварина.
 
Також забезпечено щоденний нагляд за вакцинованими тваринами.
 
Було запропоновано відловлювати та організовувати гуманне умертвіння заражених тварин, але пропозиція не отримала підтримки, адже, як зазначили члени комісії, в Україні заборонено здійснювати розстріл тварин, які хворіють на сказ.
 
Опрацьовується питання щодо створення карантинних майданчиків для тварин.
 
Врешті-решт, було вирішено направити лист міському голові Анатолію Ліннику із рекомендацією створити тимчасові клітки для утримання тварин, що підозрюються на захворювання сказу та тварин з агресивною поведінкою.


http://www.mynizhyn.com/news/misto-i-region/5372-u-nizhini-vijavili-skaz.html

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини