Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 19:08:44

"Єдина родина України". День другий. ВІДЕО

22.08.2016   08:44Агенцiя

Неділя стала днем народження нового громадського об’єднання – «Єдиної родини України». Всеукраїнська акція в Чернігові фактично стала установчими зборами організації для сімей АТОвців, афганців, представників волонтерських організацій. Мої колеги стали свідками цієї непересічної події.

Петро Миколайович Юрченко, Житомир. Виростив п’ятьох дітей. Трьох синів і зятя відправив на війну. Старший син Ігор від ран помер на полі бою на руках у середнього – Геннадія. І діти і батько потребують допомоги – не матеріальної, а психологічної, моральної.

А скільки таких сімей по Україні? В рамках акції «Єдина родина України» сотні сімей з Півночі і Півдня, Сходу і Заходу держави зібралися у Чернігові, аби обговорити, чим вони можуть зарадити одна одній, поділитися проблемами, досвідом співпраці, в тому числі з волонтерським організаціями і органами влади.

В акції «Єдина родина України» взяли участь не лише сім’ї учасників війни на Сході, а й рідні ветеранів Афганської війни. Всупереч думці, що час лікує, біль від втрат не відпускає їх і тридцять років потому. Але у родин афганців є великий досвід єднання, яким вони завжди раді поділитися.

Те, що чернігівська акція «Єдина родина України» об’єднала родини Героїв з усієї країни, це доконаний факт. І не тільки де-факто, а й де-юре: представники всіх областей, які взяли участь у форумі, підписали меморандум про створення нового об’єднання – «Єдина родина України»

Такий простий значок. Це не просто фалеристична рідкість. Це значить, що той, хто його носить, — з сім’ї героя, який віддав життя за рідну землю, що він — з єдиної родини України.


Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини