Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:41:21

Круглий стіл за результатами реалізації проекту “Школа пацієнта щодо соціального супроводу"

16.08.2016   15:34Агенцiя

Активісти Чернігівського обласного відділення “Всеукраїнської Мережі ЛЖВ” провели круглий стіл за результатами реалізації проекту “Школа пацієнта щодо соціального супроводу для людей, що живуть з ВІЛ, інтегрованої з Програмою “Майстерня можливостей”.

Метою проведення круглого столу є презентація пілотної соціальної програми в контексті формування відповіді на епідемію ВІЛ.

Головне завдання проекту – формування у ВІЛ – позитивних людей високого рівня прихильності до АРВ (антиретровірусне лікування) через підвищення їх економічної спроможності. “Як показує досвід, досить часто низький економічний рівень життя ВІЛ – позитивних людей впливає на їх мотивацію приймати необхідні ліки – АРВ терапію”, – зазначає Тетяна Ярошенко (координатор проекту).

“Головною особливістю цієї інтервенції є те, що клієнти спочатку проходять навчання в“Школі пацієнта”. Участь у цій програмі можлива як для жінок, так і для чоловіків. Клієнти мають можливість дізнатися більше про життя з ВІЛ та ефективність АРВ – терапії в збереженні здоров’я ВІЛ – позитивних людей”, – переконана Тетяна.
Головні критерії участі жінок в даній програмі: ВІЛ – позитивний статус; вік від 18 років, наявність дітей до 6 років; перебування в скрутних життєвих обставинах, маючи мотивацію їх подолати; і низький рівень прихильності до прийому АРВ лікування. Уже після того, як жінки успішно пройдуть навчання в “Школі пацієнта”, вони переходять на другий етап – “Майстерня можливостей”, де клієнтки проходять навчальний курс з фінансової та економічної грамотності. Дана програма передбачає “Фонд підтримки жінок” для кожної учасниці (250 $). Ця сума витрачається на: оплату професійних курсів (перукарів, фотографів, кондитерів та ін.) або придбання обладнання (манікюрні набори, швейні машинки і ін.) для ведення професійної діяльності. “Фонд підтримки жінок” надає можливості почати / продовжити власну справу, стати більш економічно незалежними від кризових обставин, в яких вони перебували, і направити свою увагу не на побутові проблеми, а – збереження власного здоров’я”, – зазначає Ярошенко Тетяна.

Результати реалізації проекту (березень 2015 – червень 2016):
• Загальна кількість клієнтів, які пройшли навчання в “Школі пацієнта”: 133 (жінки – 94, чоловіки – 39)
• Кількість клієнток, які завершили програму “Майстерня можливостей”: 50 жінок
• Кількість клієнтів, які отримали послуги в рамках напрямку “Здоров’я партнера” (тестування партнерів ВІЛ – позитивних клієнтів на ВІЛ): 150 (89 – чоловіків, 61 жінка).

Використання “Фонду підтримки жінок”: оплачено 9 курсів перукарів і придбано 9 професійних наборів для перукарів, 1 водійські курси, 1 курси візажу; оплачено 5 курсів фахівців з манікюру та придбано 5 наборів професійних інструментів, 6 курсів по користуванню ПК; закуплено: 11 швейних машинок, 1 духовка, 3 ноутбука, 1 набір для творчості, 1 набір кондитера, 2 професійні набори перукаря. “Фондом підтримки жінок” вже встигли скористатися 41 клієнтка.

“Подібні програми можливо інтегрувати в інші соціальні групи”, – коментує Ярошенко Тетяна – “Особливо це стосується тих людей, які з різних причин мають низький рівень життя. Наступним нашим кроком стане пошук партнерів і ресурсів для реалізації подібних проектів для більш широкої аудиторії наших громадян (ВПО, безробітних, матір-одиначку і ін)”.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.