Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:44:10

Керівник Держлісагентства оцінила діяльність чернігівських лісівників на відмінно. ВІДЕО

11.08.2016   08:39Агенцiя

На відмінно оцінила діяльність чернігівських лісівників керівник Держлісагентства Христина Юшкевич, а роботу Добрянського держлісгоспу назвала зразковою. Такий висновок вона зробила під час робочого візиту до нашої області.

Період зараз пожежонебезпечний, продовжує нахабніти «дубова мафія», тож особлива увага – до лісової охорони, до її матеріально-технічного забезпечення та співпраці з правоохоронцями.

Використання сучасних технологій у лісовій охороні просто необхідне, адже найактуальніше зараз питання – боротьба з незаконними рубками, заявила під час візиту на Чернігівщину керівник Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич. Вона відвідала один з найбільших держлісгоспів області – Добрянський. Тут у Новояриловицькому лісництві обговорила з директорами державних лісогосподарських підприємств стан справ у галузі. У минулому році в Україні крадіями дерев було знищено 24 тисячі кубів лісу, цього року кількість таких злочинів зросла. Статистика по незаконних рубках відкрита – раніше цифри намагалися приховати, адже з них завжди робили висновки про якість роботи лісової охорони. Проте її представники мають не ловити злочинців, а зафіксувати порушення і передати матеріали правоохоронцям.

ХРИСТИНА ЮШКЕВИЧ, т.в.о. голови Державного агентства лісових ресурсів України: «Вони вперше вже почали свої перші кроки по реагуванню на ті всі заяви, які ми надаємо: надавалися і працівниками лісництв, обласним управлінням, Держлісагентсвом надавалися матеріали».

Учасникам зустрічі продемонстрували транспорт, який використовується при патрулюванні, пожежну техніку. У розпорядженні лісової охорони й спеціальні електронні прилади – «фотопастки», які дають змогу зафіксувати правопорушення і відправити його зображення на телефон.

Ще одна новинка, яка скоро з’явиться в одному держлісгоспів – безпілотник. Цей апарат дасть змогу слідкувати і за незаконними рубками, і виявляти пожежі.

Зберегти ліс намагаються і на законодавчому рівні – вже розроблено і подано на розгляд Кабміну зміни до санітарних правил, які унеможливлюють суцільну санітарну рубку у природно-заповідних зонах і обмежують її в лісових масивах.

ХРИСТИНА ЮШКЕВИЧ, т.в.о. голови Державного агентства лісових ресурсів України: «Суцільна санітарна вирубка, під яку іноді здійснюється і вирубка здорових дерев, буде обмежена, таким чином, тільки за випадком безальтернативного способу – пожежі, буревії або масові всихання дерев».

Не оминули увагою і конфліктну ситуацію, яка склалася між лісівниками та переробниками, які вимагають, щоб деревина, що виставляється на біржі, залишалася в області. Христина Юшкевич зазначила, аби попередити такі конфлікти, зобов’язала усіх керівників обласних управлінь оприлюднювати об’єми заготівель. В свою чергу переробники також мають показувати результати своєї роботи, бо часто закуплену у державних підприємствах сировину розбавляють незаконно добутою. Та Держлісагентству підпорядковано лише 73% лісів, решту воно контролювати не може. Є зауваження до недержавних лісгоспів і у обласної влади.

ЛЕОНІД САХНЕВИЧ, перший заступник голови облдержадміністрації: «Сьогодні лісове господарство працює прозоро, це державна власність, є питання до комунальних, чому вони не дають деревину на біржу. Якщо продаватимуть 50% виробникам області, ніяких питань і зауважень не буде».

АРСЕН ДІДУР, заступник голови обласної ради: «Я за то, чтобы были максимально загружены перерабатывающие мощности. Но не за счёт того, что «мы местные, дайте нам дешевле», а «мы местные, мы хотим покупать также, но гарантируйте нам объёмы».

Загалом керівник профільного відомства високо оцінила роботу лісогосподарських підприємств області, подякувала їм за прагнення впроваджувати новітні технології у боротьбі за збереження лісових багатств.


Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини