Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:42:09

Поліція систематично затримує наркоманів, які крадуть мак з легальних полів

10.08.2016   07:42

На одному з полів, де на законних підставах культивуються рослини маку, поліція охорони спільно з поліцейськими місцевого відділення поліції затримали 35-річного мешканця райцентру з 0,5 кілограма рослин маку.

Літо підходить до кінця, на полях дозріває урожай, набирають стиглості і макові головки. Поліція області бере під посилену охорону легальні макові поля.

8 серпня під час проведення чергового рейду із запобігання викрадення рослин маку з території поля, поліція охорони спільно з поліцейськими Ічнянського відділення поліції затримала 35-річного громадянина, в пакеті якого виявили близько 500 грам макових стеблин, які він викрав з поля.

Як з’ясувалося в процесі перевірки, молодик ніде не працює, раніше неодноразово відбував покарання за крадіжки, причетний до немедичного вживання наркотиків. Поліцейським він пояснив, мак він викрав для особистого використання.

Наразі за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.308 кримінального кодексу України (викрадення, привласнення, вимагання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), що караються позбавленням волі на строк від трьох до шести років. Викрадені рослини маку вилучені та направлені на експертизу до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини