Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:35:58

Як попередити пожежі, говорили на прес-брифінгу в ОДА

09.08.2016   08:39Агенцiя

На частині території області наразі встановлено п’ятий, найвищий, клас пожежної небезпеки. Про це повідомив 8 серпня, під час щотижневого прес-брифінгу начальник Управління ДСНС в області Роман Гордовий.

Він зазначив, що цьогоріч вже сталося близько 250 пожеж. Переважно, горіла суха трава та сміття на відкритих місцевостях. У той же час зафіксовано 15 пожеж у лісових масивах та 4 загорання на торфовищах. Найнебезпечнішою виявилася лісова пожежа, що сталася в липні під час проведення стрільб на військовому полігоні в смт Гончарівському, коли її площа становила близько 20 гектарів. Значної шкоди наприкінці липня біля села Данівка Козелецького району нанесло загорання, яке охопила площу близько 40 гектарів внаслідок спалювання стерні. Через це окремими осередками загорілося і торфовище. Пожежі були своєчасно ліквідовані. Проте це вартувало матеріальних збитків, а також нанесло шкоди екосистемам області.

99% виникнення пожеж – через людську недбалість та безвідповідальність. У цьому переконані як головний рятувальник області, так і очільник обласного Управління лісового та мисливського господарства Андрій Пивовар та начальник Державної екологічної інспекції в області Леонід Бурковський.

Під час спілкування з журналістами вони акцентували увагу на найголовнішому – важливості недопущення виникнення пожеж, особистій відповідальності кожного за збереження природної зони.

Разом з тим під час прес-брифінгу було озвучено, що в області є достатній і людський, і технічний, і фінансовий ресурс задля подолання надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежами. Так, зокрема, у цілодобовому режимі чергування перебуває 200 осіб та 64 одиниці основної і спеціальної техніки від обласної служби надзвичайних ситуацій. Ще понад 170 осіб та майже 130 одиниць транспорту у разі необхідності можуть бути задіяні від місцевої пожежної охорони та добровільних протипожежних формувань. Місцевими органами влади створюється резерв паливно-мастильних матеріалів на цілі пожежогасіння.

За інформацією очільника лісового господарства Андрія Пивовара, є достатня кількість осіб лісової охорони. Для своєчасного виявлення лісових пожеж споруджено 33 спеціальних спостережних вежі до 45 метрів заввишки, 28 з яких вже обладнано системами відеоспостереження. Зараз опрацьовується питання придбання безпілотника для більш якісного відстеження лісів на предмет попередження пожеж.

Як повідомив Леонід Бурковський, працівниками екологічної інспекції разом з громадськими інспекторами щотижня проводяться рейдові перевірки щодо недопущення самовільного випалювання стерні, луків, пасовищ. Проте, як показує практика, штрафів, передбачених за таке випалювання, недостатньо для профілактики виникнення пожеж.
У першу чергу, має бути відповідальне відношення кожного жителя області до навколишнього середовища. Саме з таким закликом і звернулися до громадян учасники прес-брифінгу.

Зі свого боку, вони запевнили в оперативності реагування відповідних служб у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини