Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:15:59

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

04.08.2016   12:56Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 3 серпня до 8:00 4 серпня 2016 року.

МНС

МНС

Протягом минулої доби зареєстровано 10 небезпечних подій, а саме:1 дорожньо-транспортну пригоду, 7 пожеж та 2 інші події. Внаслідок цих подій загинула 1особа та 1 особа постраждала.


Хід ліквідації надзвичайної ситуації в с. Бакаївка Ічнянського району:

В с. Бакаївка Ічнянського району за результатами дослідження Київського державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (Звіт про результати дослідження № 004995 від 01.08.2016 року) підтверджено діагноз "африканська чума свиней".
3 серпня проведено обхід 193 господарств, вилучено 4 голови свиней, яких умертвили безкровним методом та утилізували шляхом спалювання. З початку заходів обстежено 195 дворів та вилучено 25 голів свиней.
Заходи щодо профілактики недопущення поширення та ліквідації захворювання "африканська чума свиней" на території с. Бакаївка будуть продовжені 4 серпня.


Дорожньо-транспортні пригоди – 1:

В м. Чернігові на перехресті вулиць Толстого та Музикальної о 10 год. 30 хв. 3 серпня водій автомобіля "Тoyota Camry" на пішохідному переході здійснив наїзд на пішохода, який на забороняючий для нього сигнал світлофора почав перетинати проїжджу частину дороги. Внаслідок пригоди пішохід отримав тілесні ушкодження та був доставлений до Чернігівської міської лікарні №2.

Пожежі – 7, з них 2 пожежі в житловому секторі, 2 пожежі на об’єкті, 2 випадки загоряння сухої трави та сміття на загальній площі 35 кв. м та 1 інша пожежа.

 
Інші події – 2:

В Новгород-Сіверському районі 2 серпня під час проходження грозового фронту були зруйновані дахи житлових та господарських будівель, відбулося відключення електромереж, повалено дерева.
В с. Михальчина Слобода зруйновано покриття дахів у 7 житлових будинках, 15 господарських будівлях на загальній площі 350 кв. м. Повалено 15 дерев.
В с. Будище зірвано та розбито покрівлю даху господарської будівлі на загальній площі 15 кв. м.
Обірвано лінії електропередач 0,4 кВт, без електропостачання залишались 8 населених пунктів (Бирине, Прокопівка, Михальчина Слобода, Шептаки, Узруй, Полюшкине, См’яч, Стахорщина) у 6 сільських радах.
Загиблих та постраждалих серед населення немає.
Станом на 13.00 3 серпня 2016 року електропостачання відновлено.

В м. Чернігові на відкритій території по вул. Рахматуліна біля буд. 24  о 16 год. 44 хв. 3 серпня виявлено тіло мешканця м. Чернігова, 1992 року народження. Попередня причина загибелі вибух вибухонебезпечного предмету. За даним фактом вибуху Чернігівським ВП ГУ НП МВС України в Чернігівській області проводиться перевірка.


Радіаційний фон:


На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 10-13 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 13 мкр/год., Ніжин – 12 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 11 мкр/год, Семенівка – 11 мкр/год., Сновськ – 10 мкр/год.


Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 03 серпня до 20 години 04 серпня очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер південно-західний 5-10 м/с. Температура по області вночі 12-17º тепла, вдень 24-29º тепла.
По Чернігову температура вночі 13-15º тепла, вдень 27-29º тепла.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини