Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:01:11

Чернігівцям розказали, як впливати на бюджет міста

04.08.2016   07:36Агенцiя

В центрі міста Чернігова в сквері ім. Попудренка пройшла акція «Впливай на бюджет свого міста», під час якої чернігівцям розказали, як формується бюджет міста та запропонували внести свої власні пропозиції до бюджету 2017 року.

Організатор акції виступив Поліський фонд міжнародних і регіональних досліджень.

Метою акції є підвищення поінформованості та привернення уваги мешканців Чернігова до проблем місцевих бюджетів, а також спонукання місцевої влади до підвищення прозорості бюджетного процесу та участі в ньому громадськості.

Під час акції представники Поліського фонду намагалися пояснити людям, що міський бюджет − це не щось абстрактне і далеке, а це кошти кожного мешканця міста, які вони сплачують в міську казну у вигляді податків і зборів. Відповідно, кожен чернігівець має право контролювати і знати, куди витрачаються його кошти. А для того, щоб контролювати бюджетні витрати, громадянське суспільство має бути зрілим і відповідальним, та має орієнтуватись в процесах формування бюджетів.

Саме цього й намагаються досягти представники 17 міст України, об'єднавшись у всеукраїнське громадянське партнерство «За прозорі місцеві бюджети».

Окрім цього, кожен має право не лише знати, як місцева влада розпоряджається нашими грошима, а й вносити свої пропозиції, на що кошти зі скарбниці краще виділити.

Під час акції окрім інформаційно-просвітницької кампанії, мешканцям міста було запропоновано заповнити анкети з визначенням пріоритетів для виділення коштів міського бюджету. 

Аналізуючи отримані пропозиції, можна дійти висновку, що населення хоче щоб їхні кошти були потрачені на поліпшення умов життя, а саме на: ремонти дахів, ремонти доріг, ремонти багатоповерхових будинків. А ще мешканців хвилює транспортна сфера та поновлення тролейбусного парку, своєчасне прибирання сміття з урн в парках та в прибудинкових територіях, а також вирішення питання з безпритульними собаками.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.