Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:26:54

Обговорили етапи підготовки проектів регіонального розвитку

02.08.2016   09:05Агенцiя

1 серпня в обласній раді відбулася одноденна фахова майстерня для голів районних рад області, яка впроваджується Українською асоціацією районних та обласних рад спільно з Асоціацією міст України, в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» («ПУЛЬС»).

У заході взяли участь керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Олена Зубок, експерт Української Асоціації районних та обласних рад з проектного менеджменту Володимир Шевчук, керівники районних рад та об'єднаних територіальних громад, відповідальні працівники апарату обласної ради.

Темою для обговорення фахової майстерні були головні аспекти розробки інфраструктурних проектів у відповідності до формату вимог Державного фонду регіонального розвитку.

Володимир Шевчук у своєму виступі зазначив, що сьогодні, в умовах децентралізації та реформування місцевого самоврядування, особливо важливим є проведення такого практикуму, оскільки це дасть змогу акцентувати увагу на ті труднощі, що виникають у роботі відповідних органів місцевого самоврядування.

Експерт Асоціації розповів учасникам заходу про підготовку проектів регіонального розвитку за рахунок Державного фонду регіонального розвитку, зокрема, про нормативно-правове забезпечення, умови та критерії фінансування проектів, механізми їх відбору, обов'язковою складовою яких мають бути інноваційні складові.

Разом з тим, Володимир Шевчук окремо зупинився на головних аспектах розробки інфраструктурних проектів, порядку їх реєстрації, основних вимогах до змісту, планування кошторису тощо. Тематикою даних проектів, за його словами, можуть бути розвиток ІТ-технологій, електронне врядування, освіта, охорона здоров'я, екологічна безпека, підвищення ефективності надання адміністративних послуг, запровадження енергозберігаючих технологій та інше.

Після презентації теми заходу відбувся жвавий діалог, у ході якого керівники районних представницьких органів влади, територіальних громад отримали кваліфіковані відповіді на всі хвилюючі їх запитання.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини