Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:18:32

Поліція протягом неділі та понеділка охороняла гранати, виявлені біля залізничного мосту

02.08.2016   07:20Агенцiя

31 липня до чергової частини Прилуцького відділу поліції ГУНП в Чернігівській області надійшло повідомлення, що під час планової перевірки залізничних шляхів було виявлено два вибухонебезпечні предмети.

На місце події терміново була направлена слідчо-оперативна група в повному складі. Прибувши на місце, поліцейські встановили, що під час планової перевірки залізничних шляхів монтером колії біля бетонного залізничного мосту на перегоні «Галка – Прилуки» в селищі Мала Дівиця Прилуцького району було знайдено два предмети, схожі на артилерійські снаряди.

Для ідентифікації знахідок на місце події прибули рятувальники. Фахівці встановили, що дані предмети є бойовими осколочними ручними гранатами РГД-33 часів Другої світової війни. Боєприпаси зазнали значної корозії через тривале перебування в грунті.

Аби уберегти місцевих жителів від потенційної небезпеки, поліція відгородила місце знахідки та взяла ділянку під цілодобову охорону. Наразі гранати ліквідовані саперами 8 учбового центру Державної спеціальної служби транспорту Міністерства інфраструктури. Рух залізничного транспорту не припинявся.

Користуючись нагодою, поліція закликає громадян у разі виявлення боєприпасів або підозрілих пакетів, коробок чи сумок, залишених в громадських місцях, транспорті або біля об'єктів життєзабезпечення, негайно телефонувати на «102».

Правоохоронці також нагадують, що згідно з частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України передбачена відповідальність за носіння, зберігання, придбання, передачу чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу, та карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Частина 3 даної статті передбачає звільнення від кримінальної відповідальності, якщо особа добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини