Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 05:07:16

"Соломія" вже допомагає

28.07.2016   12:18

За ініціативи групи батьків, які виховують та доглядають дітей з інвалідністю та за сприяння Ніжинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, клієнтами якого є більшість таких сімей, у Ніжині створено нову громадську організацію «Ніжинська міська організація батьків та дітей з особливими потребами «Соломія»».

Організацію вирішили назвати ім’ям ніжинської дівчинки, яка народилась із тяжкою і рідкісною вадою серця та своїм коротким життям об’єднала зусилля багатьох небайдужих людей у прагненні її врятувати.

Усі благодійні кошти, зібрані на оперативне лікування немовляти, сім'я, що перебувала під соціальним супроводом центру, передала на порятунок інших людей, здебільшого дітей, а також на ремонт частини приміщення дитячого відділення міської лікарні та придбала офтальмологічне обладнання для лікування дітей з вадами зору. І вже за власні кошти встановила на алеї центрального міського парку імені Т. Шевченка лаву для відпочинку з табличкою, на якій зроблено написи: «Від янголятка Соломійки – добрим серцям» та «Раз добром зігріте серце вік не прохолоне» Т. Шевченко».

За короткий період, від виникнення ідеї створення ГО «Соломія» до її реєстрації, ініціативній групі у складі батьків дітей з особливими потребами вдалося досягти значних результатів спільної роботи: за підтримки депутатів міської ради добавлено бюджетні кошти для забезпечення дітей-інвалідів ліками на пільгових умовах; при дитячій поліклініці відкрито новий офтальмологічний кабінет із сучасним обладнанням для корекції зору у дітей; у тісній співпраці із міським центром соціальних служб для сімей, в яких є діти з вадами здоров’я, організовано декілька святкових та освітньо-розважальних заходів із залученням волонтерів та спонсорів; створено сайт організації; один із членів її ради побував на семінарі з обміну досвідом реабілітації осіб з інвалідністю в м. Умань; із залученням професійних фотографів започатковано благодійну фотосесію «Життя прекрасне» - для сімей, в яких виховуються діти з особливими потребами.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини