Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:32:23

Обговорено матеріально-технічне забезпечення Регіонального сервісного центру МВС в Чернігівській області

27.07.2016   08:20Агенцiя

26 липня відбулася робоча нарада щодо матеріально-технічного забезпечення функціонування Регіонального сервісного центру МВС в Чернігівській області.

В обговоренні питання взяли участь перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич, заступник голови обласної ради Арсен Дідур, заступник начальника управління комунального майна обласної ради Сергій Свиридов, голова фонду комунального майна Чернігівської міської ради Олексій Єпінін, заступник директора Регіонального сервісного центру МВС в області Людмила Тютіна.

Арсен Дідур, звертаючись до присутніх, відмітив, що Регіональний сервісний центр МВС в області створений згідно з постановою Кабінету Міністрів України «Про утворення територіальних органів з надання сервісних послуг Міністерства внутрішніх справ» як юридична особа публічного права (РСЦ). І він є суб'єктом Закону України «Про адміністративні послуги».

За словами керівника, мета даної зустрічі, представників обласної ради і обласної державної адміністрації, посприяти у вирішенні поставлених завдань перед сервісним центром щодо забезпечення його відповідним приміщенням і територією.

Людмила Тютіна зазначила, що у розрізі Регіонального сервісного центру МВС створені територіальні сервісні центри на базі колишніх ліквідованих МРЕВ.

Вона також відмітила, що сервісний центр виконує ряд функцій, а саме: контроль за відповідністю технічного стану; погодження відповідної нормативно-технічної документації; забезпечення державної реєстрації (перереєстрації) та зняття з обліку транспортних засобів; обміну, видачі посвідчень водія, свідоцтв ДОПНВ про підготовку водія, про підготовку уповноважених з питань безпеки перевезень небезпечних вантажів тощо. Восени планується до функцій сервісного центру додати ще і реєстрацію сільськогосподарської техніки та інші.

Виконання всіх вищевказаних завдань та функцій РСЦ передбачає щоденне обслуговування великої кількості громадян та представників юридичних осіб, і як наслідок - щоденне поповнення міського та обласного бюджетів. Так, з 1 січня 2016 року РСЦ перераховано до бюджету більше 3 млн. грн., і це тільки за платні послуги.

Але на даний час, РСЦ МВС в Чернігівській області знаходиться в скрутному становищі щодо наявності матеріально-технічної бази: відсутнє власне приміщення, земельна ділянка, територія для організації паркувально- оглядових майданчиків для автотранспорту, для учбових майданчиків для здачі іспитів на право керування транспортними засобами тощо. З 1 квітня 2016 року особовий склад РСЦ розміщується у орендованому адміністративному приміщенні.

Заступник директора Регіонального сервісного центру зазначила, що для надання якісних і прозорих послуг відповідно до вимог європейських стандартів необхідно вирішити питання з приміщенням і територією, з чим вони і звернулись до обласної влади.

У результаті жвавої дискусії присутні дійшли згоди прийняти до відома звернення Регіонального сервісного центру щодо надання допомоги у матеріально-технічному його забезпеченні та розглянути це питання більш детально найближчим часом.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини